Daca doriti sa gatiti o mancare simpla cu gust taranesc incercati reteta zilei de azi- Mamaliga cu pui prajit si ceapa calita cu ardei kapia.
E o mancare foarte satioasa, delicioasa si se face repede.
Retete de mancare traditionala taraneasca. Mincaruri simple, taranesti, ieftine si sanatoase. Mancare delicioasa, ca la mama acasa ! Recomandari accesorii pentru bucatarie, promotii la alimente de baza
Faceți căutări pe acest blog
Mancare rapida-crochete de peste cu mazare si iaurt
Mancare de orez cu mazare verde si frunze de patrunjel
Ce se poate face din orez? In ce retete de mincaruri putem folosi mazare verde? Daca vrei sa gatesti ceva simplu si usor, care se face repede poti incerca reteta de azi. E o mancare satioasa si foarte gustoasa.
Salata de legume fierte cu smantana
Ce sa gatim azi? O idee de mancare usoara si care se prepara rapid este salata cu legume, ou fiert si smantana. Este foarte buna, merge si ca fel principal la pranz sau cina, sau se poate duce la serviciu la pachet pentru o gustare. Desigur se poate face si ca aperitiv pentru mese festive, aniversari.
Tocanita de pulpe de pui cu ceapa de apa
Initial acest blog era cu retete simple taranesti insa am observat ca lipseste cu desavarsire o categorie de retete de gatit pentru incepatori. De aceea de acum incolo vom pune in aceasta categorie retete usoare pentru cei/cele care incep acum sa invate cum se fac mancarurile acasa.
Ce mai, sa invatam impreuna sa gatim din ce in ce mai bine :)
Reteta de azi este o tocanita foarte gustoasa si usor de facut din pulpe inferioare de pui, unii le spun ciocanele de pui si ceapa rosie de apa.
Ingrediente necesare: 10 pulpe de pui, 2 cepe de apa mari,2 linguri de ulei, condimente: sare, piper negru macinat, busuioc.Daca nu aveti la dispozitie ceapa de apa e buna si ceapa rosie traditionala.
Cum se face tocanita? Intr-o oala mare se pune apa cu un pic de sare la fiert. Se adauga carnea de pui si se lasa sa fiarba bine.
Intre timp intr-o tigaie sau cratita mai mica se pune uleiul la incins. Ceapa se curata si se taie rondele subtiri. Cand uleiul e fierbinte se adauga ceapa si se lasa la rumenit.
Se amesteca din cand in cand sa nu se arda. Cand ceapa s-a calit se pune deoparte pana carnea fierbe bine. In momentul in care ciocanele au fiert, se scot din apa si se aseaza peste ceapa calita.
Cratita/tigaia se pune inca vreo 5 minute pe foc si se amesteca bine ca ceapa cu carnea. Se condimenteaza dupa gust. Si e gata! Ati facut o masa de pranz sau cina perfecta si satioasa.
Un plus al retetei este ca nu ingrasa, deci e bine daca tii dieta.
Se poate servi alaturi de mamaliga sau orez.
Pofta buna!
Mancare de pui cu ceapa |
Reteta de azi este o tocanita foarte gustoasa si usor de facut din pulpe inferioare de pui, unii le spun ciocanele de pui si ceapa rosie de apa.
Ingrediente necesare: 10 pulpe de pui, 2 cepe de apa mari,2 linguri de ulei, condimente: sare, piper negru macinat, busuioc.Daca nu aveti la dispozitie ceapa de apa e buna si ceapa rosie traditionala.
Cum se face tocanita? Intr-o oala mare se pune apa cu un pic de sare la fiert. Se adauga carnea de pui si se lasa sa fiarba bine.
Intre timp intr-o tigaie sau cratita mai mica se pune uleiul la incins. Ceapa se curata si se taie rondele subtiri. Cand uleiul e fierbinte se adauga ceapa si se lasa la rumenit.
Tocanita cu ceapa calita si pulpe de pui |
Cratita/tigaia se pune inca vreo 5 minute pe foc si se amesteca bine ca ceapa cu carnea. Se condimenteaza dupa gust. Si e gata! Ati facut o masa de pranz sau cina perfecta si satioasa.
Un plus al retetei este ca nu ingrasa, deci e bine daca tii dieta.
Se poate servi alaturi de mamaliga sau orez.
Pofta buna!
Salata dietetica - cu ou fiert, morcovi, pui si iaurt
Daca ati mancat excesiv cu ocazia Sarbatorilor de Iarna si vrei sa incercati o reteta de mancare mai simpla si usoara pentru organism, va recomandam reteta de azi. Se face rapid si contine putine ingrediente. Se poate pune in meniu daca tineti cura de slabit.
Cum se prepara? Ai nevoie de urmatoarele ingrediente : 200-300 grame carne de pui (pulpa de pui, piept de pui sau spate de pui la alegere), 300 grame morcovi, 3 oua, iaurt de baut simplu, sare, piper si busuioc uscat.
Intr-o oala mare se pune carnea la fiert. Morcovii se spala si se curata, dupa care se pun la fiert impreuna cu carnea. Separat intr-un vas mic se fierb ouale.
De obicei ouale fierb in doar cateva minute, carnea in schimb si morcovii necesita 20 de minute cel putin pana fierb. Cand toate ingredientele au fiert sepun intr-un bol si se lasa la racit. Ouale se curata de coaja si se taie
rondele.
Carnea se dezoseaza si se taie feliute. Morcovii se taie felii mai mici. Intr-un bol mare pentru salata, se aseaza toate ingredientele peste care se toarna iaurtul.
Se condimenteaza si se pune sare dupa gust. Se amesteca cu o lingura de lemn si deja se poate manca.
Aceasta salata e ideala si pentru aperitiv, masa de pranz sau cina sau se poate duce in cutie la pachet la serviciu.
Mancare satioasa si gustoasa pe care o poate gati oricine doreste.
Pofta buna!
ingrediente pt salata |
Intr-o oala mare se pune carnea la fiert. Morcovii se spala si se curata, dupa care se pun la fiert impreuna cu carnea. Separat intr-un vas mic se fierb ouale.
Salata de dieta inainte de a pune iaurt |
rondele.
Carnea se dezoseaza si se taie feliute. Morcovii se taie felii mai mici. Intr-un bol mare pentru salata, se aseaza toate ingredientele peste care se toarna iaurtul.
Salata pt pranz sau cina |
Aceasta salata e ideala si pentru aperitiv, masa de pranz sau cina sau se poate duce in cutie la pachet la serviciu.
Mancare satioasa si gustoasa pe care o poate gati oricine doreste.
Pofta buna!
Prajitura cu nuca si ciocolata fara coacere
Ce dulciuri pot face rapid si fara sa folosesc cuptorul? Exista vreo reteta de prajitura dulce fara faina care se face usor?
Raspunsul e da!. Exista o reteta simpla si extrem de usoara pe care o poti face acasa si daca esti copil, adolescent, student sau adult si inca nu prea stii sa gatesti.
Prajiturica se numeste "desert usor din nuca si ciocolata" :))
Ai nevoie de 200 grame nuca, 1 ciocolata cu alune si o tigaie. Daca nucile inca nu sunt curatate, iti ia ceva timp sa le scoti miezul dar merita.
Cum se face? Intr-o tigaie se pune pe foc mic miezul de nuca si se amesteca din cand in cand.
Cand incepe sa se rumeneasca, iei tigaia de pe foc si lasi nucile sa se raceasca. Nu trebuie sa le macini cu robotul de bucatarie. Pot ramane asa cum sunt.
Intr-un vas de 1 litru pui putina apa si o pui la fiert. Deasupra vasului cu apa pui intr-o farfurie sau bol,in care asezi ciocolata cu alune rupta
bucati ca sa se topeasca. Cand ciocolata s-a topit adaugi 1 lingura de apa calda peste ciocolata topita.
Pe o tava sau platou, pui nucile in gramezi mai mici peste care torni ciocolata. Se prinde greu la inceput, dar daca iti
umezesti degetele va fi mai usor cand formezi prajiturele. Cand sunt gata le pui la rece cateva ore si deja sunt gata de rontait. Sa zicem ca pot fi varianta "dietetica" a cozonacilor cu nuca si ciocolata :))
Pot spune ca intra in categoria deserturilor permise in dieta si cure de slabire...
Pofta buna! Atentie nu mancati toate prajiturile deodata, chiar daca sunt foarte bune si gustoase, ca sa nu faceti indigestie :)
Nucile se pun la prajit |
Prajiturica se numeste "desert usor din nuca si ciocolata" :))
Ai nevoie de 200 grame nuca, 1 ciocolata cu alune si o tigaie. Daca nucile inca nu sunt curatate, iti ia ceva timp sa le scoti miezul dar merita.
Cum se face? Intr-o tigaie se pune pe foc mic miezul de nuca si se amesteca din cand in cand.
Cand incepe sa se rumeneasca, iei tigaia de pe foc si lasi nucile sa se raceasca. Nu trebuie sa le macini cu robotul de bucatarie. Pot ramane asa cum sunt.
Prajiturele cu nuca si ciocolata |
Ceva de rontait cu nuca |
Pe o tava sau platou, pui nucile in gramezi mai mici peste care torni ciocolata. Se prinde greu la inceput, dar daca iti
umezesti degetele va fi mai usor cand formezi prajiturele. Cand sunt gata le pui la rece cateva ore si deja sunt gata de rontait. Sa zicem ca pot fi varianta "dietetica" a cozonacilor cu nuca si ciocolata :))
Pot spune ca intra in categoria deserturilor permise in dieta si cure de slabire...
Pofta buna! Atentie nu mancati toate prajiturile deodata, chiar daca sunt foarte bune si gustoase, ca sa nu faceti indigestie :)
Salata de pui si oua cu maioneza usoara
Ce mancaruri se pot face cu maioneza? O reteta destul de simpla ar fi o salata mai diferita decat renumita salata boeuf care se face in zile de sarbatoare.
Aceasta reteta contine mai putine ingrediente si maioneza e varianta mai light sau spus mai pe romaneste e mai dietetica. Ideala pentru aperitiv la mese festive, o gustare rece sau calda, care merge si la pachet la servici in cutie.
Pentru ca e o reteta dietetica e o mancare buna si pentru persoanele care tin cura de slabire pentru ca in loc de mult ulei, maioneza contine iaurt.
Pentru salata ai nevoie de : 1/2 kg carne de pui, 7 oua, 100 ml ulei de floarea soarelui, mustar, 100 grame iaurt simplu, condimente : sare, busuioc, piper negru macinat, tarhon si seminte de chimen.
Cum se face? Se pune carnea de pui la fiert intr-o oala mare. Separat de fierb 6 oua. Cand a carnea e fiarta se scoate pe un platou si se lasa la racit. Ouale cand au fiert, se pun sub un jet de apa rece. Cand s-au racit se curata de coaja si se taie bucati mai mare.
Cum se face maioneza? Versiunea pentru dieta (ca sa nu ingrase) se face in felul urmator
Intr-un bol se pune galbenusul unui ou crud si galbenusul unui ou fiert. Se pun 2 linguri de mustar si se amesteca cu lingura de lemn. Treptat se adauga putin ulei si se amesteca mai departe pana prinde consistenta de maioneza. Cand ati obtinut o pasta de aproximativ 100 grame adaugati iaurtul simplu (Atentie nu puneti iaurt cu fructe!!). Se amesteca si e gata.
Carnea de pui (piept de pui, pulpe sau spate de pui) se dezoseaza si se taie feliute. Intr-un bol mare se pun bucatile de carne, ouale fierte si maioneza usoara. Se amesteca si se adauga condimentele dupa gust. Tarhon, busuioc, sare, piper negru si se amesteca. Se orneaza cu seminte de chimen pentru gust delicios.
Aceasta salata merge si pe masa de revelion, zile onomastice, nunta, Craciun, Paste, zile speciale.
Pofta buna! Sper sa va placa reteta, noua ne-a placut cu siguranta. O mancare delicioasa si festiva.
Aceasta reteta contine mai putine ingrediente si maioneza e varianta mai light sau spus mai pe romaneste e mai dietetica. Ideala pentru aperitiv la mese festive, o gustare rece sau calda, care merge si la pachet la servici in cutie.
Pentru ca e o reteta dietetica e o mancare buna si pentru persoanele care tin cura de slabire pentru ca in loc de mult ulei, maioneza contine iaurt.
Salata cu oua, carne de pui si maioneza |
Cum se face? Se pune carnea de pui la fiert intr-o oala mare. Separat de fierb 6 oua. Cand a carnea e fiarta se scoate pe un platou si se lasa la racit. Ouale cand au fiert, se pun sub un jet de apa rece. Cand s-au racit se curata de coaja si se taie bucati mai mare.
Cum se face maioneza? Versiunea pentru dieta (ca sa nu ingrase) se face in felul urmator
Aperitiv rece cu maioneza |
Carnea de pui (piept de pui, pulpe sau spate de pui) se dezoseaza si se taie feliute. Intr-un bol mare se pun bucatile de carne, ouale fierte si maioneza usoara. Se amesteca si se adauga condimentele dupa gust. Tarhon, busuioc, sare, piper negru si se amesteca. Se orneaza cu seminte de chimen pentru gust delicios.
Maioneza light cu oua, carne si seminte de chimen |
Pofta buna! Sper sa va placa reteta, noua ne-a placut cu siguranta. O mancare delicioasa si festiva.
Reteta cu carne- Tocanita de vita cu smantana si usturoi
Ce se poate gati din carne de vita? O idee ar fi o tocanita extraordinar de gustoasa si satioasa. Se prepara destul de usor, doar ca necesita putin mai mult timp pentru gatit. In principiu carnea de vita fierbe mai greu decat carnea de pui sau de porc, de aceea tocanita asta trebuie fiarta mai mult timp. Pentru ca pretul la carnea de vita e mult mai mare decat la cea de porc/pui/peste
putem spune ca e o tocanita la un pret mai piperat :)
putem spune ca e o tocanita la un pret mai piperat :)
Gogonele murate pentru iarna
O reteta simpla si foarte rapida de muraturi la borcan este reteta de azi. E vorba de gogonele (rosii verzi) puse in borcane pentru a avea iarna muraturi in camara. Asta daca nu se termina pana atunci :))
Cum se fac muraturile cu gogonele ? Iata reteta aici:
- 3-4 kg gogonele (asta daca vrei mai putine borcane)
- 2 buc hrean
- usturoi
Cum se fac muraturile cu gogonele ? Iata reteta aici:
- 3-4 kg gogonele (asta daca vrei mai putine borcane)
- 2 buc hrean
- usturoi
Supa usoara si sanatoasa din mazare galbena
Daca vrei sa faci o supa simpla si gustoasa, uite aici o reteta usoara din mazare galbena uscata, o mancare sanatoasa.
Pentru prepararea supei, cu o seara inainte, se pun 250 grame de mazare uscata in apa, la inmuiat, ca sa fiarba a doua zi mai repede.
Pentru prepararea supei, cu o seara inainte, se pun 250 grame de mazare uscata in apa, la inmuiat, ca sa fiarba a doua zi mai repede.
Supa de pui cu usturoi si tarhon
Zilele trecute am fost foarte bolnava. Si m-am recuperat dupa ce am mancat o supa facuta de sotul meu.
Reteta trebuie neaparat sa o scriu pentru ca e foarte buna, simpla si de un real ajutor in caz de recuperare dupa boala.
Iata aici modul in care se face cea mai buna supa de pui :)
Reteta trebuie neaparat sa o scriu pentru ca e foarte buna, simpla si de un real ajutor in caz de recuperare dupa boala.
Iata aici modul in care se face cea mai buna supa de pui :)
Tocanita de pui in sos din unt
Ce mancaruri simple se pot face din carne de pui ? Sunt extrem de multe retete, una o scriem azi aici !
Face parte din colectia retetelor personale - mancaruri taranesti gatite acasa.
Meniul zilei de azi este - tocana din carne de pui in sos de unt servit alaturi de orez alb.
Ingredientele necesare:
- 1 kg carne de pui (aici la alegere, tacam de pui, aripioare sau pulpe de pui, cu piept nu prea merge )
- 50...60 de grame de unt (unt, preferabil de la tara, facut de tarani, ciobani, etc. ! nu inlocuitori si in nici un caz "grasimi vegetale" cum apare pe unele pachete tentativa de unt !)
- 5 sau mai multe fire de ceapa verde (de la piata, daca se poate, e alt gust decat cel de la supermarket)
- 1 frunza de varza alba sau rosie (iarasi, daca se poate... de la piata, de la producatori agricoli, de la batrani si batranele, nu de la bisnitari :)) )
- sare, boia de ardei dulce
Cum se prepara ?
Se fierbe intr-o oala mare carnea de pui. Cand carnea a fiert bine, se scoate carnea, si in apa/zeama ramasa in oala, se fierbe orezul alb.
Se taie varza marunt-marunt, ceapa verde se curata si se taie rondele mici. Intr-o tigaie mare sau o oala mai mica se pune untul la topit, amestecand usor, continuu. Cand e topit complet, se adauga varza si ceapa, si se lasa la inabusit, acoperit lasand o usoara gaura pentru aspirare, daca capacul are gaura de presiune, se acopera complet.
Se amesteca din cand in cand sa nu se arda. Peste
vreo 5...6 minute se adauga carnea taiata bucati mai mici, si se toarna putina apa, doar cat sa acopere amestecul, cu 1...2 mm !
Punem un varf de boia de dulce. Lasam totul sa mai fiarba vreo 10 minute, la foc mediu, amestecand de cateva ori intre timp, si e gata !
Sosul de unt ii da un gust aparte tocanitei, carnea devine frageda si are un gust impecabil, iar orezul fiert in zeama in care s-a fiert carnea, din nou, ii ofera intregului meniu un gust aparte.
Pofta buna!
Face parte din colectia retetelor personale - mancaruri taranesti gatite acasa.
Meniul zilei de azi este - tocana din carne de pui in sos de unt servit alaturi de orez alb.
Ingredientele necesare:
- 1 kg carne de pui (aici la alegere, tacam de pui, aripioare sau pulpe de pui, cu piept nu prea merge )
Tocanita rapida deosebita, din carne de pui si sos din unt facut la tara |
- 5 sau mai multe fire de ceapa verde (de la piata, daca se poate, e alt gust decat cel de la supermarket)
- 1 frunza de varza alba sau rosie (iarasi, daca se poate... de la piata, de la producatori agricoli, de la batrani si batranele, nu de la bisnitari :)) )
- sare, boia de ardei dulce
Cum se prepara ?
Se fierbe intr-o oala mare carnea de pui. Cand carnea a fiert bine, se scoate carnea, si in apa/zeama ramasa in oala, se fierbe orezul alb.
Se taie varza marunt-marunt, ceapa verde se curata si se taie rondele mici. Intr-o tigaie mare sau o oala mai mica se pune untul la topit, amestecand usor, continuu. Cand e topit complet, se adauga varza si ceapa, si se lasa la inabusit, acoperit lasand o usoara gaura pentru aspirare, daca capacul are gaura de presiune, se acopera complet.
Se amesteca din cand in cand sa nu se arda. Peste
Tocanita de pui cu gust special |
Punem un varf de boia de dulce. Lasam totul sa mai fiarba vreo 10 minute, la foc mediu, amestecand de cateva ori intre timp, si e gata !
Sosul de unt ii da un gust aparte tocanitei, carnea devine frageda si are un gust impecabil, iar orezul fiert in zeama in care s-a fiert carnea, din nou, ii ofera intregului meniu un gust aparte.
Pofta buna!
Salata de sfecla rosie cu seminte de chimen
Sfecla rosie este una din cele mai puternice alimente care ajuta la regenerarea si curatarea sangelui, si detoxifierea organismului in general. Proprietatile sale aproape miraculoase sunt binecunoscute de sute de ani, si de multe ori, desi trecem prin magazine, fara ca macar sa bagam in seama borcanele de salata de sfecla rosie de pe rafturi, adevarul este ca, cateodata, o astfel de salata intr-adevar face miracole, in organism.
Cum se face o salata din sfecla rosie ?
In magazinele alimentare si super(hiper ?)marketuri, de obicei in zona rafturilor cu muraturi, gasesti garantat si sfecla rosie murata. Totusi, cand o prepari in casa, din leguma proaspata, taiata, razuita de tine, parca are alt gust. E mai delicios si parca simti ca e mai bun pentru ca e pregatit in bucatatia proprie.
(Unii ii spun muratura eu o numesc salata) Adevarul e ca se poate consuma imediat ce e gata, adica, se poate consuma ca aliment principal, in cantitati aproape limitate doar de senzatia de satietate, si se recomanda chiar, trecerea printr-o astfel de cura sau dieta, de a manca doar salata de sfecla rosie, macar de 2..3 ori pe an, cate o zi !
Cum se face o salata din sfecla rosie ?
In magazinele alimentare si super(hiper ?)marketuri, de obicei in zona rafturilor cu muraturi, gasesti garantat si sfecla rosie murata. Totusi, cand o prepari in casa, din leguma proaspata, taiata, razuita de tine, parca are alt gust. E mai delicios si parca simti ca e mai bun pentru ca e pregatit in bucatatia proprie.
(Unii ii spun muratura eu o numesc salata) Adevarul e ca se poate consuma imediat ce e gata, adica, se poate consuma ca aliment principal, in cantitati aproape limitate doar de senzatia de satietate, si se recomanda chiar, trecerea printr-o astfel de cura sau dieta, de a manca doar salata de sfecla rosie, macar de 2..3 ori pe an, cate o zi !
Tocanita de pui in sos de rosii si mamaliga in nici 30 de minute -
Vrei o idee de pranz care se face foarte repede? Uite aici o reteta simpla, care se face in maxim 30 de minute, e consistenta si delicioasa. Adevarul e ca o poti gati si in camin daca esti student(a).
Reteta e relativ ieftina si totusi buna, gustoasa si sanatoasa.
E vorba de o tocanita din carne de pui in sos condimentat, servita cu mamaliguta.
Pentru aceasta tocana ai nevoie de:
Reteta e relativ ieftina si totusi buna, gustoasa si sanatoasa.
E vorba de o tocanita din carne de pui in sos condimentat, servita cu mamaliguta.
Pentru aceasta tocana ai nevoie de:
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Cele mai citite retete
-
Cum se fac gogosile ? Se pot prepara fara drojdie, fara lapte sau oua ? Daca vrei sa prepari acasa, un desert simplu si dulce pentru familie...
-
Azi va prezentam o reteta deosebita. Este o reteta speciala, cu un gust foarte foarte bun, satioasa si sa-i spunem eleganta. Se poate prepa...
-
Va e pofta de o friptura excelenta ? Friptura devine suculenta, carnea se topeste in gura, si ii tare buna. :) Iata cea mai simpla modalit...
-
Unde pot cumpăra alimente de bază cum ar fi drojdia, faina, dulciuri ? Care magazin online trimite acasă alimentele? Daca vrei dr...
-
Tocanita din pasta de mici cu mamaliga Daca nu prea ai mult timp la dispozitie si vrei sa prepari ceva delicios, gustos, satios si bun po...
-
Cum se gateste nautul ? Ce feluri de mancare se pot prepara cu naut uscat ? Daca vreti sa incercati o reteta interesanta, simpla, din ingre...
-
Daca ati citit titlul articolului probabil prima reactie va fi ca, nu se poate asa ceva... adica cum sa faci biscuiti care sa nu contina nic...
-
Retete de post- Mancare post- Mamaliga cu -Tocanita- Retete tocanita- Tocanita de ceapa - Retete diete. O mancare care intra in toate cate...