Faceți căutări pe acest blog

Supa usoara si sanatoasa din mazare galbena

Daca vrei sa faci o supa simpla si gustoasa, uite aici o reteta usoara din mazare galbena uscata, o mancare sanatoasa.

Pentru prepararea supei, cu o seara inainte, se pun 250 grame de mazare uscata in apa, la inmuiat, ca sa fiarba a doua zi mai repede.



Cand vrei sa te apuci de gatit ai nevoie pentru supa de:

- mazarea galbena
- usturoi
- carne de pui (ideal tacam/amestec pui )
poza reteta supa din mazare galbena uscata
Supa cu mazare uscata si pui
- mirodenii: patrunjel uscat, leustean, marar, sare, boia de ardei dulce

Cum se prepara supa de mazare uscata ?

Pui intr-o oala de 3-4 litri apa la fiert, cu un varf de sare. Adaugi mazarea galbena uscata care deja a stat la inmuiat cel putin 8 ore.

Speli carnea de pui si o tai bucatele, pentru ca astfel fierbe mai repede supa. Se adauga si carnea la mazare. Cureti cateva bucati (cativa catei) de usturoi, le tai feliute si le adaugi la supa in fierbere.

Acoperi oala cu supa si lasi sa fiarba la foc mediu.

Atentie ! Cand da apa in clocot, si carnea de pui incepe sa fiarba trebuie, sa verificata sa nu iasa apa pe sub capac, pentru ca face spuma, si va umple aragazul sau soba de gatit.

Deci daca acoperi oala cu supa, chiar daca lasi capacul sa respire oala, trebuie sa stai prin preajma.

Cand a fiert si mazarea galbena si carnea bine de tot (verifici cu o furculita, daca se desparte usor carnea de pe oase) se pun condimentele si sarea.


Cine doreste, poate adauga otet la supa, cand se serveste.

Pofta buna!

E o reteta simpla, ieftina si delicioasa, taraneasca, sanatoasa !

:)

Asteptam comentariile in casuta de comentarii de sub articol sau pe pagina noastra de facebook.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog