Faceți căutări pe acest blog

Friptura de cotlet de porc la cuptor cu ceapa rosie

Va e pofta de o friptura excelenta ? Friptura devine suculenta, carnea se topeste in gura, si ii tare buna. :)

Iata cea mai simpla modalitate de a face o friptura divina.
Ingrediente necesare:

- 6-8 felii de cotlet de porc cu os si slanina
- 1 lingurita mica de ulei
- condimente : sare de mare neiodata sau sare de himalaya, patrunjel, leustean, oregano, piper, usturoi
- ceapa rosie la servire (si o felie de paine de casa sau paine graham cine doreste :) )

Friptura -idee de servire
Modul de preparare:
Dam drumul la cuptor. Ungem tava cu foarte putin ulei si asezam feliile de carne de porc.

Pentru ca fiecare felie contine o bucata de slanina, practic friptura se va praji si gati in suc propriu.

Se pune la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Apoi se intorc feliile de cotlet cu ajutorul unei furculite ca sa se rumeneasca frumos si pe partea cealalta.
Inainte sa puneti carnea inapoi in cuptor se condimenteaza  cu sare si condimentele mentionate mai sus.

Cateii de usturoi se pot pune felii intregi pe friptura si se mai lasa totul la cuptor aproximativ 30 minute.
Friptura de porc gatita la cuptor

Cand sunt aurii fripturile se scot din tava si se servesc cu ceapa rosie.
Cine doreste poate indeparta usturoiul de pe carne, dupa preferinta.

 E o friptura pe care o veti tine in minte multa vreme.
Iese perfecta... Pofta buna !:)

Disclaimer: acest articol contine o legatura de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.

Cele mai citite retete

Cauta pe blog