Faceți căutări pe acest blog

Tocanita din pasta de mici cu mamaliga


Tocanita din pasta de mici cu mamaliga

Daca nu prea ai mult timp la dispozitie si vrei sa prepari ceva delicios, gustos, satios si bun poti pregati de exemplu pentru o masa de pranz sau pentru cina urmatoarele:
- o ciorba de legume cu carne de mici
- o tocanita din pasta de mici in sos tomat cu mamaliga




Dintr-un kg de carne de mici (mititei) poti prepara mai multe feluri. De exemplu jumatate il prajesti in ulei - mititei formatati in casa :), din a doua jumatate de kilogram poti face de ex in jur de 15 bucati gomboti pentru ciorba si o tocana pentru 2 persoane.

Ingrediente necesare pentru tocanita:
- pasta de mici
- 1 ceapa alba
- 1 ceapa rosie
- 2 linguri pasta de tomate, bulion
- ulei sau untura de porc 1 lingura
- condimente : piper negru macinat, sare, oregano, rozmarin, boia de ardei dulce,curry, frunze de patrunjel uscate.

Modul de preparare a tocanitei din carne de mici: Pui in tigaie 1 lingura de untura sau ulei si o lasi sa se incinga bine uleiul. Intre timp cureti cepele si le tai marunt. Cand uleiul este fierbinte, adaugi ceapa maruntita si o lasi sa se caleasca bine. Amesteci din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Asta in cazul in care gatesti cu tigaie obisnuita, in cazul in care prepari mancarea in tigaie Doubletta sau Dry cooker atunci nu mai folosesti nici ulei si nici nu trebuie sa ai grija sa nu ti se arda mancarea :))

Cand ceapa s-a calit bine adaugi carnea de mici (pasta de mititei) la ceapa si o lasi sa se rumeneasca bine. Se amesteca din cand in cand. In momentul in care carnea e gata, adaugi putina sare si presari peste carne condimentele : oregano, rozmarin, piper negru, boia de ardei, curry si patrunjel.
 Intre timp intr-un bol amesteci cu apa 2 linguri de pasta de tomate sau bulion si pui peste carne si lasi sa mai fiarba .
Daca e necesar mai adaugi apa si mai lasi sa fiarba in jur de 10 minute. Este o reteta care nu necesita faina.

In acelasi timp poti face o mamaliga traditionala :) din faina romaneasca BIO :)) reteta cum se face mamaliga o gasesti aici
Din carnea ramasa - adica pana la 1 kg de pasta de mici poti praji cativa mititei, pe care eu ii formatez foarte simplu - cu lingura se ia cate o cantitate si se pune in uleiul incins si se prajeste pe ambele parti.  E bine ca se face rapid, usor si e foarte foarte satios. Deci nu trebuie sa mananci mult ca sa te saturi cu o asemenea portie.

Pentru ciorba faci in jur de 15 gomboti - poti sa le spui si perisoare din carne de mici :))
-reteta pentru ciorba cu perisoare din mici o gasesti aici

Pofta buna! Unii ii zic la aceasta tocanita sos bolognese - mai ales in pizzeriile din tara. De exemplu gustul e identic aproape cu sosul de pe pizza Bolgoneze sau paste bolognese :))

Pofta buna! Daca v-a placut reteta lasati mesaj - daca nu v-a placut lasati mesaj :))

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog