Tocanita de ceapa cu mamaliga - mancare de post



Retete de post- Mancare post-  Mamaliga cu -Tocanita-  Retete tocanita- Tocanita de ceapa - Retete diete.

O mancare care intra in toate categoriile enumerate mai sus este tocanita de ceapa cu mamaliga. E foarte simplu si usor de facut, se prepara rapid si e foarte buna.
Ingredinte necesare:
- 2 cepe mari albe
- 1 ceapa rosie mare
- ulei de masline - pt cei care sunt in post sau la slabit
- condimente : piper negru macinat, leustean , chili, curcuma, ienibahar macinat
- faina de malai pentru mamaliga.



Preparare tocanita ceapa:

- se pune intr-o tigaie ulei de masline la foc potrivit
- se curata cepele si se taie marunt
- se adauga ceapa maruntita in ulei si se lasa sa se rumeneasca.

Atentie! Ceapa trebuie sa fie calita, rumenita, sa para "sticloasa", sa aiba o culoare maronie si doar atunci este gata. Daca nu rumenesti bine ceapa te va durea stomacul de la ceapa gatita pe jumatate.  [ O spun din experienta. ]
Cand ceapa s-a rumenit, se adauga condimentele si putina sare.

Intre timp se prepara mamaliga. Cum se face mamaliga? Uite asa :))

Se pune o oala cu apa la fiert. Adaugam  putina sare si lasam apa sa fiarba bine pana da in clocot.

Cand apa fierbe adaugam incet faina de malai amestecand cu lingura de lemn mereu sa nu faca cocoloase.

Ca sa nu se prinda de vas si sa sa nu se arda, poti adauga 1 lingura de untura de porc, la mamaliga.

Se amesteca in continuu pana prinde compozitie apoi se lasa la foc mic sa fiarba mamaliga bine.

Se rastoarna mamaliga pe o farfurie si se serveste cu tocanita.

PS: Mamaliga buna e aia care se poate taia cu sfoara  :)


Trimiteţi un comentariu
Retete simple traditionale taranesti, mincare simpla, ieftina, si sanatoasa. Mincaruri bune, ca pe vremuri.Retete mancaruri traditionale, retete ciorbe, retete supe, retete gustoase, slow food, mancare gatita in casa, retete simple si bune, retete romanesti, retete traditionale, retete taranesti, mancare gatita acasa