Cauta pe blog

Ciorba de perisoare din carne de mici

O ciorba plina de vitamine si minerale, foarte delicioasa si destul de usor de facut este ciorba de perisoare din carne de mici (mititei).

Ingredientele necesare:
- 100 grame pasta de mici pentru perisoare - sau gomboti

-1 ceapa alba mica
-1 ceapa rosie mica
- 1 radacina patrunjel
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 2 linguri bulion
- condimente : sare, tarhon uscat, curry, boia de ardei dulce, maghiran



Se pune intr-o oala pentru ciorba apa la fiert cu putina sare. Se spala si se curata legumele. Morcovii si patrunjelul se taie rondele, pastarnacul fasii mici, cepe marunt. Se adauga in oala si se lasa la fiert. Cand incepe sa fiaba ciorba adaugam carnea. Formatam cu mana gomboti din pasta de mici - unii ii spun perisoare, alti gomboti.

Perisoarele trebuie sa mici cam de marimea unei nuci. Se adauga la ciorba bulionul si condimentele si se lasa la fiert pana fierb bine legumele. Se poate servi in boluri pentru ciorba. La sfarsit se poate adauga si o lingura de otet din vin sau otet balsamic dupa preferintele fiecaruia!

E delicioasa!
Tot din pasta de mici poti prepara si o tocana -tip sos bolognese - vezi reteta aici

Pofta buna!