Cauta pe blog

Biscuiti de casa fara zahar, fara faina si fara oua !

Daca ati citit titlul articolului probabil prima reactie va fi ca, nu se poate asa ceva... adica cum sa faci biscuiti care sa nu contina nici oua, nici zahar si nici faina, si totusi sa fie satiosi, gustosi si dulci ? Si crocanti ?! Se poate asa ceva?

Ei bine aflati ca da, e posibil ! Aceasta e o reteta foarte simpla se face usor si repede, biscuitii devin gustosi, cu 2-3 bucati te saturi si nu iti mai trebuie mancare cateva ore bune, fiind bune de dus la pachet la servici sau la scoala/gradinita pt copii, nu se strica ! (nu se altereaza usor la caldura, ulterior prepararii, nu se periseaza !)

Din ce se fac acesti biscuiti ?


Aluatul contine foarte putine ingrediente si anume : 1 lingura seminte de in, 100 grame fulgi de ovaz (fara gluten) si 3 banane, 50 ml apa. Doar atat :)

Modul de preparare e super simplu. Se da drumul la cuptor.

Semintele de in se pun la inmuiat in apa (jumatate de pahar) pt aproximativ 10 minute. Intr-un bol se paseaza bananele bine coapte cu o furculita. Adaugam fulgii de ovaz si amestecam bine compozitia la care adugam semintele de in cu apa in care au stat.

Amestecam cu o lingura toata compozitia si lasam putin sa absoarba ovazul apa.

Intr-o tava, punem cu ajutorul unei linguri portii din aluatul preparat si nivelam biscuitii cu lingura sa le dam o forma oarecare.

Va ies in jur de 15 bucati mari din cantitatea asta mica de aluat !

Se pun la copt in cuptor pentru 10 minute -aproximativ pana se rumenesc pe margini.

Cu o spatula sau lingura se intorc pe partea cealalta si se pun inapoi in cuptor sa se mai rumeneasca putin. Si se si poate stinge cuptorul.

Dupa inca 10 minute se scot si se lasa la racit si gata, se pot manca.

Atentie totusi, sa nu le mancati fierbinti, sa nu va ardeti ! E necesar sa beti si lichide (apa, ceai, lapte) langa acesti biscuiti, pentru ca absorb foarte repede apa din organism.


Chiar daca nu contin zahar deloc, sunt dulci si buni. Se pot manca si daca tineti dieta, pentru ca nu ingrasa, nu contin gluten, deci le pot consuma si cei care sufera de intoleranta la gluten / boala celiaca (candidoza candida albicans) sau pur si simplu vor sa evite faina alba de grau si zaharul sau ouale.

Pofta buna !



Ati incercat deja aceasta reteta ? Cum vi s-a parut ? E buna, e sanatoasa reteta ? Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului, sau pe forum. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.