Cauta pe blog



De ce asa ?

Poate stimate cititor, bucatar, "chef" sau ce-oi fi, te intrebi "de ce asa"? De ce asa taraneste, de ce din materiale de baza atat de putin raspindite, de ce cu atatea mirodenii, de ce fara anumite materiale ?

In primul rand, pentru ca nu exista pentru organismul uman, modalitatea de a se hrani sanatos, fara carne multa. Nu ma intereseaza cati m-or ataca pentru asta, nu ma intereseaza cat de frustrati vor fi acum, citind cele de mai sus, vegetarienii si veganii. Creierul uman este in proportie de 75...80% grasime. Fara introducerea de grasimi animale in organism, creierul uman moare, cate putin, in fiecare zi.
Si cu asta, am clarificat partea cu carnea.

De ce fara anumite materii de baza ? Pentru ca, ca persoane, amindoi editori ai blogului suntem celiaci, adica, intoleranti la gluten, deci gatim in cea mai mare masura, fara cartofi, fara fainoase, fara paine, fara chestii care contin gluten. Daca folosim cascaval - care poate fi si el daunator celor celiaci ca noi - cautam si gasim cascaval care e tolerat bine de organismul celiac, si nu raspindeste candida in tractul digestiv - deci, Akkadia, sau branza de vaca.

Si de ce cu mirodenii ? Pentru ca mirodeniile respective suplimenteaza o foarte mare majoritate de substante necesare unui organism sanatos, care lipsesc din alimentele de baza, gen fructe si zarzavat, de vreo 30...40 de ani, de cand tot taranul si fiecare ferma, in mare parte, imprastie ingrasaminte chimice pe pamint in loc de balegar.

In fine, de ce asa ? De ce asa ... "taraneste" ?

Pentru ca noua personal ne e scarba de mincarea facuta de fite, si noi gatim ca sa hranim organismul, sa mincam pe saturate, din bani putini, si sanatos ! Si din ce gatim, mai punem si pe blog.

Si faptul ca o facem de o vreme... dovedeste ca nu se moare de la mincarea facuta asa, taraneste !

Deci... pofta buna !