Faceți căutări pe acest blog

Tocanita de pui in sos de rosii si mamaliga in nici 30 de minute -

Vrei o idee de pranz care se face foarte repede? Uite aici o reteta simpla, care se face in maxim 30 de minute, e consistenta si delicioasa. Adevarul e ca o poti gati si in camin daca esti student(a).

Reteta e relativ ieftina si totusi buna, gustoasa si sanatoasa.
E vorba de o tocanita din carne de pui in sos condimentat, servita cu mamaliguta.


 Pentru aceasta tocana ai nevoie de:

foto reteta mancarica pui si mamaliga
Tocanita carne pui si mamaliga

- carne de pui (poti folosi si spate /spata de pui, pulpe sau aripi la alegere)
- 1 rosie
- 1 morcov
- cativa catei de usturoi
- putin ulei
- busuioc, patrunjel uscat, tarhon, boia dulce de ardei
- faina de malai

Cum se face tocana ?

Mancarea din carne de pui se prepara astfel:

Pui intr-o tigaie putin ulei la incins. Cureti 2-3 catei de usturoi si le tai cubulete mici. Speli rosia si o tai cubulete.

Cand uleiul sfaraie (s-a incins :) ) adaugi usturoiul si rosia in ulei, si amesteci din cand in cand sa nu se arda.

Se razuieste morcovul si se adauga la compozitie. Se condimenteaza cu busuioc, patrunjel frunze uscate, tarhon si se pune putina apa cat sa acopere rosiile.

mincare rapida pui si sos condimentat
Sos de busuioc tarhon usturoi cu pui
Din acest moment nu mai e nevoie sa amesteci, le poti lasa sa fiarba bine. Cand incepe sa aibe o consistenta de sos tomat, se amesteca din nou,  se adauga carnea de pui taiata bucati mai mici, ca sa fiarba mai repede.

Se pune apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba in continuare. Punem putina boia de ardei dulce si acoperim tigaia pana fierbe carnea complet.

Cum fac mamaliga? 

poze cu mancare gatita acasa din pui
Poza mancare de pui cu mamaliga
Separat, punem intr-o oala 500 ml apa cu putina sare la fiert. Cand apa da in clocot,  se adauga faina de malai amestecand continuu, cu o lingura de lemn. Amestecarea se face, pentru cine nu stie inca :) - ca sa nu aibe mamaliga "cocoloase" si sa fiarba bine. Oala trebuie prinsa TARE de tot, si se amesteca DUR, cu miscari puternice :)

Cand incepe sa se formeze si sa se desprinda de marginea vasului mamaliga e gata.

[ daca cineva se mira daca nu cumva am scris articolul in gluma, NU, nu e gluma, avem cunostine, si baieti, si fete, si barbati, si femei, care nu au facut inca niciodata in viata lor, o mamaliga, deci... nu strica sa fie scris :) ]

Se poate servi imediat dupa ce se raceste.

E foarte satioasa si perfecta mai ales cand e frig afara.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog