Reteta e relativ ieftina si totusi buna, gustoasa si sanatoasa.
E vorba de o tocanita din carne de pui in sos condimentat, servita cu mamaliguta.
Pentru aceasta tocana ai nevoie de:
Tocanita carne pui si mamaliga |
- carne de pui (poti folosi si spate /spata de pui, pulpe sau aripi la alegere)
- 1 rosie
- 1 morcov
- cativa catei de usturoi
- putin ulei
- busuioc, patrunjel uscat, tarhon, boia dulce de ardei
- faina de malai
Cum se face tocana ?
Mancarea din carne de pui se prepara astfel:
Pui intr-o tigaie putin ulei la incins. Cureti 2-3 catei de usturoi si le tai cubulete mici. Speli rosia si o tai cubulete.
Cand uleiul sfaraie (s-a incins :) ) adaugi usturoiul si rosia in ulei, si amesteci din cand in cand sa nu se arda.
Se razuieste morcovul si se adauga la compozitie. Se condimenteaza cu busuioc, patrunjel frunze uscate, tarhon si se pune putina apa cat sa acopere rosiile.
Sos de busuioc tarhon usturoi cu pui |
Se pune apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba in continuare. Punem putina boia de ardei dulce si acoperim tigaia pana fierbe carnea complet.
Cum fac mamaliga?
Poza mancare de pui cu mamaliga |
Cand incepe sa se formeze si sa se desprinda de marginea vasului mamaliga e gata.
[ daca cineva se mira daca nu cumva am scris articolul in gluma, NU, nu e gluma, avem cunostine, si baieti, si fete, si barbati, si femei, care nu au facut inca niciodata in viata lor, o mamaliga, deci... nu strica sa fie scris :) ]
Se poate servi imediat dupa ce se raceste.
E foarte satioasa si perfecta mai ales cand e frig afara.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu