Faceți căutări pe acest blog

Supa de pui cu usturoi si tarhon

 Zilele trecute am fost foarte bolnava. Si m-am recuperat dupa ce am mancat o supa facuta de sotul meu.
Reteta trebuie neaparat sa o scriu pentru ca e foarte buna, simpla si de un real ajutor in caz de recuperare dupa boala.

Iata aici modul in care se face cea mai buna supa de pui :)



 Ai nevoie de: carne de pui (tacam de spui, spate de pui sau pulpe de pui la alegere), 2 morcovi, 3 catei de usturoi, tarhon, otet, sare iodata.

supa de pui tarhon usturoi
Bol cu supa de pui delicioasa
Intr-o oala de 5 litri se pune apa cu putina sare la fiert.



Cand fierbe apa, se adauga morcovii curatati si taiati cubulete. Se lasa sa fiaba putin si sa dea in clocot. Se curata usturoiul si se feliaza.


 Se adauga in oala, impreuna cu bucatile de carne. Se lasa totul la fiert. Cand a fiert bine carnea si morcovii, se adauga 1 lingura de tarhon uscat. Se acopera supa si se ia de pe foc.

Dupa vreo 2-3 minute de inabusit se adauga o jumatate de polonic de otet (8 linguri mari la 3 l de supa, sau cam 3/4 de polonic)

Se amesteca si in momentul in care s-a racit putin, se poate servi.

Va garantez ca o sa va puna din nou pe picioare, mai ales in caz de raceala, gripa, probleme cu stomacul.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog