Cauta pe blog

Meniu simplu taranesc- Mamaliga cu pui prajit si ceapa calita cu ardei

Daca doriti sa gatiti o mancare simpla cu gust taranesc incercati reteta zilei de azi- Mamaliga cu pui prajit si ceapa calita cu ardei kapia.
E o mancare foarte satioasa, delicioasa si se face repede.


carne de pui prajit retete mamaliga
Poza reteta mancare pui prajit mamaliga

Ingrediente necesare :
- carne de pui (spate, pulpe sau aripi de pui)
- 2 cepe rosii mari
- 2 ardei kapia rosii
- 1 lingura ulei
- 200 grame faina de malai
- mirodenii: curcuma (turmenic), sare si tarhon uscat

fotografii cu mancaruri romanesti
Ardei kapia cu ceapa calita, pui grill si mamaliga
Cum se face? Intr-o tigaie se prajeste carnea de pui fara ulei pentru ca are destula grasime, pielea de pe carnea de pui si se prajeste foarte bine si asa. Intr-un vas de de 3 litri se pune apa la fiert cu 1 varf de sare. Cand apa clocoteste se adauga faina de porumb in apa, atentie- se amesteca cu o lingura de lemn nonstop sa nu formeze gramajoare si sa
fiarba bine .

 Cand mamaliga e gata se pune deoparte si se lasa la racit.
Intr-o alta tigaie se pune 1 lingura de ulei la incins. Ceapa se curata si se toaca marunt, la fel se face si cu ardeii kapia. Se pune peste uleiul incins si se lasa la calit.

Se amesteca din cand in cand sa nu se arda.
idei de mancare buna rapida
Meniu simplu taranesc
Cand ceapa s-a rumenit se toarna peste compozitie putina apa, cat sa acopere compozitia din tigaie.

 Se lasa sa fiarba 1 minut, apoi se adauga 1 lingurita mica de curcuma/turmenic/sofran indian. Se mai amesteca si se lasa pe foc inca 2 minute dupa care e gata. Condimentarea cu sare si tarhon se face in momentul cand se mananca.

Se serveste in boluri de mancare. Pofta buna!


Sa ne lasati comentarii daca va place reteta :))