Faceți căutări pe acest blog

Salata de legume fierte cu smantana

Ce sa gatim azi? O idee de mancare usoara si care se prepara rapid este salata cu legume, ou fiert si smantana. Este foarte buna, merge si ca fel principal la pranz sau cina, sau se poate duce la serviciu la pachet pentru o gustare. Desigur se poate face si ca aperitiv pentru mese festive, aniversari.



Putem spune ca e o reteta asemanatoare cu salata orientala sau salata de boeuf, doar ca are alte ingrediente  si nu contine ulei sau maioneza.
Ingrediente necesare:
Mincare pt cina, pranz sau ocazie speciala
Salata de legume si ou amestecata cu smantana
- 1 kg morcovi
- 1 borcan mazare verde rehidratata
- 5 oua
- 1 cutie smantana cu 20 % grasime - aproximativ 400 grame
- 1-2 catei usturoi
- condimente: marar, tarhon, sare.
- 200 grame orez alb cu bob lung

Cum se face?  Se pune intr-o oala apa la fiert cu putina sare. Cand apa clocoteste se adauga orezul si se fierbe la foc mic.
 Separat intr-o alta oala mai mare se pune apa la fiert. Se curata morcovii si se taie bucati mai mari si se pune la fiert in oala mare. Intr-un vas mai mic se fierb cele 5 oua.

mancaruri rapide si usoare de facut Cand  a fiert orezul si morcovii se pun putin la racit. Morcovii se feliaza, felii subtiri si se  pun intr-un bol mare pentru salata. Ouale se curata si se taie felii mai mari. Mazarea rehidratata se scoate din borcan (zeama se scurge) si se adauga la bolul pentru salata. Usturoiul se curata si se taie feliute.

Toate ingredientele, inclusiv orezul fiert, se pun in bol si se amesteca cu smantana. Se condimenteaza dupa gust cu marar uscat, frunze de tarhon si sare. Si e gata!
Pofta buna!

Pentru ca e o retete foarte simpla si usoara o putem pune in categoria -lectii de gatit pentru incepatori....

retete simple de mancareSa ne spuneti daca ati incercat reteta...si desigur daca v-a placut cum a iesit. E o mincare buna si pentru cura de slabire, eventual daca nu vreti sa puneti smantana inlocuiti-o cu iaurt degresat....

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog