putem spune ca e o tocanita la un pret mai piperat :)
Ai nevoie de 1 kg carne de vita, 100 grame smantana, 2-3 catei de usturoi, putin ulei, condimente :piper negru, tarhon si busuioc.
Cum se face tocanita? Se spala carnea si se pune putin intr-o oala cu apa la inmuiat. Intr-o cratita sau oala se pune uleiul la incins.
Tocana din carne de vita |
Carnea se taie cubulete de 3-5 cm si cand usturoiul s-a rumenit putin, se pune carnea peste ulei si usturoi. Se amesteca cu lingura de lemn si se lasa sa fiarba putin in suc propriu. Dupa vreo 5 minute se toarna putina apa cat sa acopere carnea si se fierbe la foc potrivit. Se amesteca din cand in cand.
Cand a fiert carnea se adauga peste tocanita piper negru, busuioc si tarhon uscat. Se mai lasa sa clocoteasca putin si e gata. Se serveste cu smantana si orez. Cine nu alege orezul poate pune langa tocanita, mamaliga.
Mirosul imbietor al tocanitei si gustul perfect dat de smantana, va va face sa zambiti cu siguranta daca gustati aceasta reteta.O mancare buna de gatit, daca vreti sa mancati ceva delicios.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu