Faceți căutări pe acest blog

Reteta cu carne- Tocanita de vita cu smantana si usturoi

Ce se poate gati din carne de vita? O idee ar fi o tocanita extraordinar de gustoasa si satioasa. Se prepara destul de usor, doar ca necesita putin mai mult timp pentru gatit. In principiu carnea de vita fierbe mai greu decat carnea de pui sau de porc, de aceea tocanita asta trebuie fiarta mai mult timp. Pentru ca pretul la carnea de vita e mult mai mare decat la cea de porc/pui/peste
putem spune ca e o tocanita la un pret mai piperat :)



Ai nevoie de 1 kg carne de vita, 100 grame smantana, 2-3 catei de usturoi, putin ulei, condimente :piper negru, tarhon si busuioc.
Cum se face tocanita? Se spala carnea si se pune putin intr-o oala cu apa la inmuiat. Intr-o cratita sau oala se pune uleiul la incins.

poza reteta carne vita tocana mancare buna de gatit
Tocana din carne de vita
Se curata cateii de usturoi, se taie rondele si se adauga in uleiul fierbinte sa se rumeneasca. Atentie amestecati din cand in cand sa nu se arda!

Carnea se taie cubulete de 3-5 cm si cand usturoiul s-a rumenit putin, se pune carnea peste ulei si usturoi. Se amesteca cu lingura de lemn si se lasa sa fiarba putin in suc propriu. Dupa vreo 5 minute se toarna putina apa cat sa acopere carnea si se fierbe la foc potrivit. Se amesteca din cand in cand.

Cand a fiert carnea se adauga peste tocanita piper negru, busuioc si tarhon uscat. Se mai lasa sa clocoteasca putin si e gata. Se serveste cu smantana si orez. Cine nu alege orezul poate pune langa tocanita, mamaliga.

Mirosul imbietor al tocanitei si gustul perfect dat de smantana, va va face sa zambiti cu siguranta daca gustati aceasta reteta.O mancare buna de gatit, daca vreti sa mancati ceva delicios.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog