Cauta pe blog

Tocanita de pulpe de pui cu ceapa de apa

Initial acest blog era cu retete simple taranesti insa am observat ca lipseste cu desavarsire o categorie de retete de gatit pentru incepatori. De aceea de acum incolo vom pune in aceasta categorie retete usoare pentru cei/cele care incep acum sa invate cum se fac mancarurile acasa.
mod de preparare mincaruri cu pui
Mancare de pui cu ceapa
 Ce mai, sa invatam impreuna sa gatim din ce in ce mai bine :)

Reteta de azi este o tocanita foarte gustoasa si usor de facut din pulpe inferioare de pui, unii le spun ciocanele de pui si ceapa rosie de apa.

Ingrediente necesare: 10 pulpe de pui, 2 cepe de apa mari,2 linguri de ulei, condimente: sare, piper negru macinat, busuioc.Daca nu aveti la dispozitie ceapa de apa e buna si ceapa rosie traditionala.

Cum se face tocanita? Intr-o oala mare se pune apa cu un pic de sare la fiert. Se adauga carnea de pui si se lasa sa fiarba bine.

Intre timp intr-o tigaie sau cratita mai mica se pune uleiul la incins. Ceapa se curata si se taie rondele subtiri. Cand uleiul e fierbinte se adauga ceapa si se lasa la rumenit.

mancare simpla traditionala cu carne de pui
Tocanita cu ceapa calita si pulpe de pui
 Se amesteca din cand in cand sa nu se arda. Cand ceapa s-a calit se pune deoparte pana carnea fierbe bine. In momentul in care ciocanele au fiert, se scot din apa si se aseaza peste ceapa calita.

Cratita/tigaia se pune inca vreo 5 minute pe foc si se amesteca bine ca ceapa cu carnea. Se condimenteaza dupa gust. Si e gata! Ati facut o masa de pranz sau cina perfecta si satioasa.

Un plus al retetei este ca nu ingrasa, deci e bine daca tii dieta.
Se poate servi alaturi de mamaliga sau orez.
Pofta buna!