Initial acest blog era cu retete simple taranesti insa am observat ca lipseste cu desavarsire o categorie de retete de gatit pentru incepatori. De aceea de acum incolo vom pune in aceasta categorie retete usoare pentru cei/cele care incep acum sa invate cum se fac mancarurile acasa.
|
Mancare de pui cu ceapa |
Ce mai, sa invatam impreuna sa gatim din ce in ce mai bine :)
Reteta de azi este o tocanita foarte gustoasa si usor de facut din pulpe inferioare de pui, unii le spun ciocanele de pui si ceapa rosie de apa.
Ingrediente necesare: 10 pulpe de pui, 2 cepe de apa mari,2 linguri de ulei, condimente: sare, piper negru macinat, busuioc.Daca nu aveti la dispozitie ceapa de apa e buna si ceapa rosie traditionala.
Cum se face tocanita? Intr-o oala mare se pune apa cu un pic de sare la fiert. Se adauga carnea de pui si se lasa sa fiarba bine.
Intre timp intr-o tigaie sau cratita mai mica se pune uleiul la incins. Ceapa se curata si se taie rondele subtiri. Cand uleiul e fierbinte se adauga ceapa si se lasa la rumenit.
|
Tocanita cu ceapa calita si pulpe de pui |
Se amesteca din cand in cand sa nu se arda. Cand ceapa s-a calit se pune deoparte pana carnea fierbe bine. In momentul in care ciocanele au fiert, se scot din apa si se aseaza peste ceapa calita.
Cratita/tigaia se pune inca vreo 5 minute pe foc si se amesteca bine ca ceapa cu carnea. Se condimenteaza dupa gust. Si e gata! Ati facut o masa de pranz sau cina perfecta si satioasa.
Un plus al retetei este ca nu ingrasa, deci e bine daca tii dieta.
Se poate servi alaturi de mamaliga sau orez.
Pofta buna!