Cauta pe blog

Supa cu ciuperci, oase afumate si ghimbir

Supa cu ciuperci, oase afumate si ghimbir

Pe timpul verii merita sa consumi supe si multe lichide. O reteta foarte simpla este supa de azi. Contine putine ingrediente si totusi e foarte delicioasa. Nu necesita mult timp de preparare si nici nu e foarte complicat de facut.


Ingrediente necesare:
- 100 grame ciuperi proaspete pleurotus
- 3 morcovi
- 3 felii de ghimbir
- oase afumate aprox 2-3 bucati
- sare de mare
- condimente : busuioc, cimbru, oregano
- 1 ou

Cum se face aceasta supa ? Intr-o oala mare se pune apa la fiert. Se pun in oala oasele afumate (oase graf).Morcovii se curata si se taie rondele si se pun la fiert. Ghimbirul se taie cubulete si se adauga la supa. Ciupercile pleurotus se spala cu apa si se taie fasii. Totul se fierbe aproximativ 30 de minute, pana morcovii au fiert bine. Se sparge un ou si se bate cu o furculita, apoi se adauga incet in supa si se amesteca bine. Se aduga condimentele si se mai fierbe supa 2-3 minute.

E o reteta foarte usoara, dar oasele afumate ii dau un gust superb. Cand se raceste se poate consuma cu putin otet. Pofta buna.