Faceți căutări pe acest blog

Biscuiti de casa cu cirese, fara zahar si fara faina

Caut o reteta de prajiturele, dulciuri care nu contin faina alba de grau si nici zahar. Se poate ? Ei bine da, e posibil sa faci acasa nistre biscuti deliciosi care sunt perfecti in dieta si se pot da si copiilor. E vorba de niste biscuiti din fulgi de ovaz cu multe cirese proaspete si coapte.

Iata cu faci acesti biscuiti. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a obtine aproximativ 20 de bucati (o tava intreaga).

- 500 grame fulgi de ovaz simpli
Biscuiti cu cirese fara zahar fara faina de grau
- 3 banane coapte
- 200 grame cirese
- 50 grame fulgi de cocos pentru gust deosebit
- 2 linguri de ulei de cocos pentru gatit
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 1 ou
- 100-150 ml apa minerala

Modul de preparare. Se da drumul la cuptor. Intr-o oala mare se pune uleiul de cocos la topit pentru cateva secunde.

Oala se ia de pe foc si in uleiul topit de nuca de cocos se pun bananele care se piseaza cu ajutorul unei furculite. Se adauga oul si se amesteca totul pana devine o pasta.

Biscuiti dietetici cu ovaz si cirese
Se adauga fulgii de cocos.  Ciresele se spala cu apa rece. Se scot samburii si se taie bucatele. Ciresele pregatite se adauga la pasta de banane.

Se adauga fulgii de ovaz si se adauga incet  putina apa minerala. Se adauga 1 lingura de ulei. In cazul in care mai trebuie apa se poate pune la aluat. Se lasa toata compozita pentru 5 minute ca ovazul sa absoarba apa.

 Tava se unge cu putin ulei. Cu ajutorul unei linguri se pun portii de aluat in tava si totul se pune la copt pentru aprox 30 minute.

Apoi se scoate tava si se lasa la racit cateva minute. Apoi cu o lingura se intorc biscutii si se lasa la rumenit inca vreo 15 minute.

Cand s-au racit biscutii se pot manca asa simplu sau alaturi de o ceasca de ceai, cafea sau lapte. Sunt foarte deliciosi si satiosi. Daca mananci 2-3 biscuti din acestia, nu ai probleme cu foamea ore bune. Se pot pune la pachet pentru copii cand merg la scoala, sau in excursie.

Sau de ce nu il poti pune la pachet pentru oricine merge la servici si vrea sa manance ceva bun si sanatos.

Pofta buna! Despre beneficiile gatitului si consumului de ulei din nuca de cocos puteti citi mai multe detalii in acest articol.

Disclaimer: acest articol contine o legatura de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog