Pentru o prajituta facuta cu tava mare de cuptor, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-200 grame urda proaspata
- 2 oua
Prajitura de casa cu urda |
- 3 cubulete de ciocolata la alegere
- 4 linguri de zahar
- 200 ml apa minerala
- 200 grame faina alba
- un pic de sare de mare
- coaja de la 2 felii de portocale
- un strop de esenta de vanilie.
- un pic de otet si un pic de sare
Prajitura se face in felul urmator: Intr-un bol mare de bucatarie de ex de 5,5l se pune galbenusul de la 1 ou cu 3 linguri de zahar si se amesteca cu lingura de lemn pana oul devine mai deschis la culoare. Se adauga 3 linguri de ulei si amesteca pana se omogenizeaza.
Oul celalat se separa. Galbenusul se pune deoparte pentru mai tarziu, iar albusurile se bat cu furculita sau cu mixerul (blender de mana) pana obtineti o spuma. Se adauga putina sare si un pic de otet in spuma si se mai mixeaza 1 minut. Apoi se adauga in bol, langa aluatul preparat initial.
Prajitura dulce cu urda |
Separat intr-o cratita mica din inox, punem pe foc cubuletele de ciocolata cu un pic de ulei si apa pana ciocolata se topeste in totalitate.
Aceasta se toarna in compozitie si se amesteca bine. Tocam cu un cutit, coaja de portocale foarte marunt si impreuna cu un strop de extract de vanilie le intregram in aluat.
Prajitura cu urda feliata |
Tava de la cuptor de unge cu putin ulei si se toarna tot aluatul dulce pregatit. Intr-un bol separat, se sfarama urda cu furculita, se pune 1 lingura de zahar, putin ulei, vanilie, putina apa si galbenusul de ou pastrat.
Se amesteca bine pana isi schimba putin culoarea si cu ajutorul unei spatule/linguri, punem in tava peste aluat din urda preparata cat se acopere toata tava.
Se baga la cuptor pentru 45 de minute pana se rumeneste bine pe margini. A iesit foarte gustoasa si satioasa. Mananci o felie si te saturi, garantat.
Pofta buna!
Disclaimer: acest articol contine o legatura de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu