Cauta pe blog

Biscuiti din fulgi de ovaz cu prune

Dupa succesul incredibil al retetei de "biscuiti de casa fara zahar, fara faina si fara oua", am hotarat sa mai testam niste retete inventate de biscuiti. Si pentru ca nu am vrut sa folosim, faina alba de grau si nici zahar alb, am incercat aceasta metoda noua.
Le-am numit "biscuiti din ovaz cu prune", au iesit delicioase si gustoase.



Pentru aproximativ 30 de biscuiti aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 250 grame fulgi de ovaz fara zahar
- 2 oua proaspete
- 2 linguri de ulei
Desert de casa delicios
- 2 linguri de zahar brun din trestie de zahar
- 6 prune coapte
- 200 ml apa minerala
- 2 lingura de gem de caise
- putina sare

Cum se fac? Metoda e simpla, usoara si gata in cateva minute.
Primul pas - se da drumul la cuptor sa se incalzeasca.
Intr-un bol se separa ouale, galbenusul se pune separat de albus. Adaugam zaharul brun peste galbenusuri si le amestecam energic pana se topeste zaharul.

 Albusurile cu putina sare se bat energic cu o furcutila sau cu mixerul pana isi tripleaza volumul. Peste galbenusuri se pune uleiul si se amesteca bine.
Poza cu biscuiti crocanti de ovaz si prune

 Adaugam si albusurile si se amesteca. Punem peste compozitie fulgii de ovaz si apa minerala si se amesteca. Se pune si gemul de caise si se lasa deoparte pentru 5 minute, pana fulgii absorb apa din compoztie.

Prunele se spala bine si se scot samburii. Fructele se taie cubulete mici si se adauga la "aluatul" preparat.

Tava de copt se unge cu putin ulei/unt sau se inlocuieste total cu o hartie de copt, apoi cu ajutorul unei linguri se aseaza cate o portie pana se umple tava.

Timp de 15 minute se coc biscuitii pe o parte, apoi se scot din cuptor.

Imagine cu biscuitii de casa din fulgi de ovaz
Se racesc putin- aproximaiv 5 minute - se intorc pe partea cealalta cu ajutorul unei linguri dupa care se mai coc in cuptor 15-20 de minute.

Ies dulci-acrisori dar speciali. Se pot servi simpli sau langa o cana de ceai/lapte sau cafea.

Pofta buna


Ati incercat deja aceasta reteta ? Cum vi s-a parut ? E buna, e sanatoasa reteta ? Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.