Faceți căutări pe acest blog

Salata delicioasa cu urda si naut - reteta fara gluten

Ce fel de mancare se poate face din boabele de naut? O reteta rapida si foarte simpla este salata de azi. Se face in 5-10 minute si e foarte satioasa. O astfel de portie ajunge pentru 2 persoane.


salata care ajuta la slabit
Reteta cu poza

Ingrediente necesare:
- o jumatate de salata verde
- 5 fire ce ceapa verde
- 5-6 ridichi rosii
- 100 grame urda proaspata
- 1 cutie de naut in conserva
-  ulei de floarea soarelui
- otet de mere
- condimente: sare, oregano, leustean

Cum se face salata?
Frunzele
Salata cu naut si urda
de salata se spala cu apa rece, se storc bine si se taie felii subtiri. Ceapa verde si ridichile se spala, se curata si se taie bucati mici. Urda se taie cubulete. Toate ingredientele se pun intr-un bol mare pentru salata. Conserva de naut se desface si se scurge apa.

Bobitele de naut se adauga la salata impreuna cu urda. Toata compozitia se stropeste cu
Mincare simpla cu naut fara foc
ulei si otet. Se presara condimentele, se pune sare si totul se amesteca cu 2 linguri mari. Si deja e gata, se poate manca. Se serveste in boluri mai mici.

Ce gust are nautul? Gustul seamana putin cu mazarea verde dar si cu fasolea alba... Sincer merita gustat. E foarte bun, nu ingrasa si nici nu contine gluten. Merge perfect ca meniu in dieta!!! Poate fi consumat de persoanele care sufera de boala celiaca sau intoleranta la gluten.

Cat costa? O cutie de naut la conserva are un pret aproximativ de 4-6 lei. Daca il cumperi ca naut uscat, acesta necesita mai mult timp de preparare adica se pune nautul 12 ore la inmuiat, dupa care se fierbe cam 20 de minute. Varianta cu naut la conserva e mai rapida.
Pofta buna!

  Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsele prezentate pot fi achizitionate direct. Este posibil, ca in urma achizitei produselor, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri. 
 

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog