Cauta pe blog

Carne de porc cu salata de naut ardei si ceapa verde

Ce feluri de mancare se pot face cu naut? Dar carnea de porc se poate servi cu naut?
O reteta simpla si gustoasa, foarte satioasa este mancarea de azi. Nu are nume pompos si nici de restaurant, dar va garantez ca e foarte bun si hranitor.

Ingredientele necesare sunt:
- carne de porc cu putina grasime(piept de porc) 500 grame
- 1 conserva de naut
- 2-3 fire de ceapa verde
Mancare cu naut si carne
- 1 ardei gras rosu
- otet de mere
- condimente: oregano, leustean, sare

Idee de servire
Mancarea se face in felul urmator:
Intr-o tigaie se pun cateva felii de carne cu grasime la prajit. Restul de carne se taie cubulete si se pune peste carnea care deja a inceput sa topeasca grasimea

 Se acopera tigaia si se lasa la prajit la
foc mic. Din cand in cand se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda. Nu se adauga nici ulei si nici apa, toata carnea se va prepara in suc propriu.

Cand incep bucatile de carne sa fie bine prajite se scot din tigaie si se lasa putin sa se raceasca.
Separat intr-o oala mare sau bol de salata se taie ardeiul gras si ceapa verde feliute mici. Conserva de naut se desface, se scurge zeama si se arunca, iar boabele de naut se pun peste verdeturi.

Arata foarte bine si e gustoasa
 Peste toate se pune o lingura din untura ramasa de la topirea grasimii. Se stropeste totul cu putin otet de mese. Condimentele se presara peste ele si totul se amesteca bine. Se serveste alaturi de carnea de porc prajita cat inca este calda. Mancarea daca se raceste, untura se intareste si parca e mai greu de consumat asa...

Pofta buna!  

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsele prezentate pot fi achizitionate direct. Este posibil, ca in urma achizitei produselor, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.