Cauta pe blog

Compot de mere, zmeura, coacaze, rebarbara si ghimbir

Daca aveti gradina sau ati vizitat rudele de la tara si ati adunat mai multe feluri de fructe puteti face din ele pe langa obisnuitele siropuri si gemuri, un compot cu fructe combinate. De exemplu, un compot de mere, zmeura, coacaze rosii, rebarbara si ghimbir.




Are  un gust minunat, e plin de vitamine si cu siguranta va aduce zambetul pe buze celor care il gusta. De obicei nu se face pentru la iarna, ci se consuma in aceeasi zi in care s-a preparat. Se poate servi rece si indulcit cu zahar sau miere.

Ingrediente de care ai nevoie: 20 de mere potrivite, cca. 100 grame de zmeura, cca. 100 grame de coacaze rosii, 4 fire de rebarbara, 5 felii subtiri de ghimbir.

poza coacaze rosii crescute in gradinaCum se face compotul ? Pui apa la fiert intr-un vas de 5-10 litri. Cureti merele/sau doar le tai felii cu coaja cu tot dupa ce le-ai spalat. Le pui in vas la fiert, cureti firele de rebarbara ( unii le spun rabarbara ) si le tai cubulete, le adaugi la mere impreuna cu zmeura si coacazele.

Apoi adaugi ghimbirul maruntit.

Se pun 3 linguri de zahar (eventual putin praf de scortisoara sau o bucata de scortisoara cat un catel de usturoi)  si se lasa sa fiarba bine. Se poate lasa sa fiarba pana are compozitia unei piure de fructe. Se poate amesteca, dar nu este nevoie, nu se lipeste de vas.

Se poate scurge zeama si consuma separat, ca si suc racoritor de vara, cu gheata.

Piureul de fructe obtinut se consuma indulcit dupa preferinte.

Pofta buna!