Faceți căutări pe acest blog

Tocanita de rosii cu leustean, marar, busuioc, ridichi negre si pui fiert.

Indiferent ca e cald sau frig afara, daca vrei sa prepari ceva rapid, iata o idee de mancare usoara si delicioasa.

Merge si pentru o mancare de pranz sau de cina. Reteta este pentru o tocana din carne de pui combinata cu orez si sos din rosii bine coapte si ridichi negre din gradina proprie :))


Bineinteles, daca nu ai la dispozitie ridichi din gradina proprie, merge si cea cumparata de la piata sau din magazin. Diferenta de gust insa, intre cea de la piata si cea de la magazin, este enorma !


Timp de preparare: se face fara dificultate in maxim 30 minute si nu trebuie sa stai mereu langa aragaz sau soba de gatit. In caz ca gatesti pe soba - cum facem noi - gustul este ... altfel, mai bun, mai adevarat.

Ingrediente:

- 500 grame carne de pui (se poate folosi spata de pui sau pulpe de pui la alegere)
- 5 rosii mari in greutate de jur de 1 kilogram
- 1 ridiche neagra mare, cam 100...150 g.
- 2 foi de dafin
- putin ulei
- mirodenii : marar proaspat din gradina / sau uscat la alegere, oregano, leustean si busuioc
- sare de mare o ciupitura, si un pic de zahar
- 150 grame orez (alb sau brun, la alegere, cu spartura de orez, iese mai consistenta)
Asa arata ridichea neagra cu 2 luni inainte de a ajunge in tocanita :)

Ai nevoie de o tigaie si 2 oale pentru preparare simultana. Intr-o oala se pune carnea de pui in apa cu putina sare de mare la fiert. In cealalta oala, pui apa cu 1 strop de sare sa fiarba separat. Intre timp, speli rosiile si le tai cubulete mici. Intr-o tigaie simpla sau de ce nu una de ceramica, sau teflonata, ( ca sa fii la moda ?!)  pui 1 strop de ulei la incins. Adaugi rosiile peste ulei si lasi sa fiarba in suc propriu, amestecand din cand in cand. Tai ridichea neagra rondele mici si o adaugi la rosii. Daca rosiile lasa prea multa apa, mai adauga putin ulei si acopera tigaia.

Cand apa pentru orez fierbe, adaugi orezul in apa clocotita. Peste sosul de rosii pui condimentele: oregano, leustean, marar si busuioc. Apoi un pic de sare de mare si un varf de zahar (optional).

Sosul de rosii se fierbe pana are compozitie de tocanita. Cand a fiert carnea de pui se pune deoparte sa se raceasca.

Cand totul a fiert se poate servi.

Eu am ales sa nu pun carnea in sosul de rosii ci alaturi pe farfurie impreuna cu orezul, dar se poate servi direct in sos, in ambele cazuri, gustul este unul aparte.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog