Faceți căutări pe acest blog

Ciorbita usoara de zarzavat si pui

Ce fel de supe si ciorbe se pot face din zarzavaturi? Exista sute, chiar mii de retete dupa care poti gati acasa o ciorba sau o supa savuroasa.
Azi am facut o ciorbita usoara, se poate spune ca e perfecta si pentru cei care tin cura de slabire. Nu ingrasa, enegizeaza si iti aduce aportul de vitamine si minerale necesare pentru un organism sanatos. Spun ca e usoara si dietetica pentru ca nu contine faina si nici orez sau cartofi. Iar carnea e carne de pui care se stie ca e una dintre cele mai recomandate pentru dieta. Desigur ciorbita se poate face fara carne si atunci poti spune ca este o ciobita de zarzatat de post sau vegetariana. :))



Ingrediente necesare:
poza ciorba de zarzavat cu pui o reteta usoara si buna pentru slabire- 100 grame conopida proaspata
- 2 cepe maricele: una rosie si un alba
- 1 morcov si 1 pastarnac
- carne de pui (se poate folosi tacam de pui care se gaseste din belsug in orice hypermarket din tara) desigur cei care prefera pieptul de pui pot folosi la alegere 200-300 grame
- condimente: marar, patrunjel, busuioc, leustean, boia de ardei dulce
- 1 lingura pasta de tomate, 1 lingura otet, sare

Modul de preparare este de nivel usor si se face prin fierbere. Nu necesita prea multa pricepere in arta gatitului deci nu trebuie sa fii master chef :)) ca sa gatesti o astfel de reteta.
Se pune intr-o oala de 3-4 litri apa si se pune la fiert la foc mic. Intre timp se taie carnea de pui bucatele mici si se adauga la apa. Cureti zarzavatul mentionat mai sus, ceapa se marunteste, iar morvovul si pastarnacul se razuieste cu razatoare. Desigur daca foloseste aparate electrocasnice de bucatarie, atunci robotul de bucatarie marunteste toate zarzavaturile la un loc.

Conopida se desface bucatele si se adauga la apa. Se lasa sa fiarba la foc potrivit.  Pentru ca odata fiarta, carnea de pui are un ulei specific nu am adaugat deloc ulei. Cand incep sa fiarba carnea si zarzavaturile, se adauga condimentele si pasta de rosii. Otetul si sarea se pune la sfarsit cand e gata ciorba.
Daca tii dieta poti manca de mai multe ori pe zi din aceasta ciorbita fara sa te sperii ca te ingrasi :))
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog