Cauta pe blog

Tocanita cu conopida si singerete

Tocana de conopida, ceapa, singerete, bulion
Pentru doua persoane. Se pune uleiul la incins, cca. 300... 350 ml. Se taie o ceapa mare marunt, se pune in ulei. Se taie aproximativ 350...400 g. conopida foarte marunt. Cand incepe ceapa sa fie "sticloasa", se adauga conopida in ulei. Se acopera si se lasa 40 de minute la foc mic.



 Se taie o jumatate de singerete in bucati mici, se aseaza deasupra amestecului din tigaie. Se acopera si se lasa cateva minute sa se inmoaie in zeama. Se amesteca pana se omogenizeaza complet.

Se toarna 250 ml apa si se lasa descoperit, pe foc mic, pana se intareste putin zeama. (Aprox. 30 minute). Dupa ce se mai incheaga putin, se pun 2 linguri de pasta de tomate. Se amesteca inca o data si se si poate lua de pe foc. Chiar daca dureaza putin mai mult prepararea, este o mincare deosebit de gustoasa. Se serveste cu paine sau mamaliga. Se sareaza dupa gust.