Cauta pe blog

Mancare de fasole cu conserva de peste, oregano si curry


Mancare de fasole cu conserva de peste, oregano si curry

Daca cauti cateva retete noi de mancaruri cu fasole, poti incerca reteta de azi care este absolut speciala. E foarte satioasa, foarte gustoasa .

Ingrediente necesare:
- fasole 200 gr (aici poti alege fasole boabe albe uscate-care necesita mai mult timp pentu preparare sau poti alege fasole la conserva). Noi am ales fasolea uscata pe care am inmuiat-o in apa pentru 5 ore dupa care am pus-o la fiert vreo 3 ore in apa cu putina sare.

- conserva de peste -ton maruntit in suc propriu
- oregano
- curry
- pasta de rosii
- tarhon
- sare

Cum se face mancarea de fasole? Iata aici metoda de gatire. Daca ai avut timp si ai fiert fasolea boabe bine, pui pe foc potrivit o tigaie cu 1 lingura de ulei.

Adaugi in fasolea deja fiarta -sau daca e din conserva se face si mai repede- peste care adaugi o conserva din ton maruntit in suc propriu. Amesteci si lasi un pic sa se omogenizeze.


Adaugi si putina apa peste mancarica de fasole, sau poti adauga sin apa in care a fiert fasolea si lasi totul la foc mic cam 5 minute.

Amesteci din cand in cand ca sa nu se arda. Condimentezi totul cu oregano, sare si curry. Apoi adaugi 2 linguri de pasta de rosii si mai lasi mancarica pe foc vreo 2-3 minute. Mancarea iese foarte gustoasa, se face repede si usor.

Se poate servi ca atare sau pe langa fasole se pot adauga si carnati de casa afumati si prajiti.
Pofta buna!