Faceți căutări pe acest blog

Ciorba de fasole cu peste, oregano si ghimbir


Cei care adora fasolea in mancare, pot incerca o reteta inedita de ciorba. Reteta de azi la categoria ciorbe va fi de ciorba fasole cu peste - condimentata cu oregano si ghimbir.

Iata ingredientele necesare pentru ciorba:

- 100 gr fasole boabe
- ghimbir radacina 2-3 felii
- 1 morcov
- 1 ceapa rosie tocata marunt
- 2-3 linguri de bulion sau pasta de tomate
- putin otet pentru un gust aparte
- 2 conserve de peste. Am folosit o conserva de ton maruntit in suc propriu, si una de sardine in sos tomat.
- condimente: oregano, leustean, patrunjel, tarhon, sare



Pentru cei/cele care se intreaba cum se face ciorba - reteta este descrisa mai jos:

Sa zicem ca vrei sa faci ciorba pentru masa de pranz, atunci e recomandat sa pui fasolea la inmuiat cu o seara inainte. Se pune fasolea boabe intr-un bol cu apa rece la inmuiat pentru 4-5 ore.

Cand te apuci de ciorba, daca fasolea a fost inmuiata va fierbe mai repede deci vei putea gusta din ciorba delicioasa mai repede. In cazul in care nu ai inmuiat fasolea va trebui s-o fierbi mult si bine pana va putea fi mancata ciorba :) adica vreo 5-6 ore.

Deci pui intr-o oala pentru ciorba apa la fiert cu putina sare, la care adaugi fasolea, ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele, ghimbirul bucati mai mici.

Cand boabele de fasole incep sa fiarba, adaugi conservele de peste, pasta de tomate si condimentele.

 Lasi sa fiarba pana boabele s-au fiert foarte bine - adica scoti cateva boabe din ciorba si le pisezi cu furculita - daca se sfarama usor atunci s-au fiert.

 La sfarsit adaugi cu polonicul  jumatate de polonic de otet si sare dupa gust.

Ciorba e delicioasa .
Pofta buna!
#reteta #ciorba #mancaregatita

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog