Faceți căutări pe acest blog

Friptura Champolion pentru cina romantica


Friptura Champolion din pulpe de pui cu cascaval razuit, coaja de portocale si vin rosu

Cei care vor sa faca o reteta speciala - de exemplu pentru Valentine's day - pot incerca reteta de azi. Este o mancare speciala care odata gustata sigur iti va aduce zambetul pe buze.

Ingrediente necesare pentru 2 persoane:
- 10 buc pulpe de pui (ciocanele)
- 100 gr telemea de vaca
- 50 gr unt

- coaja de portocale de la 2 portocale
- condimente : tarhon, cimbru, oregano, sare
- 50 ml vin rosu - aici s-a folosit Vin rosu Sange de taur forte
- ulei pentru prajit

Metoda de preparare necesita putina rabdare si dedicatie din partea celui care o prepara.

Primul pas pentru prepararea mancarii este sa pui intr-o tigaie ulei la prajit. Se lasa uleiul la incins cam 5 minute pana se incinge.
Intre timp se iau pulpele de pui, se spala si se taie cioturile.

Pentru ca va fi o friptura, pulpele se dezoseaza. Tai bucatile de pulpe in asa fel incat cioturile sa fie taiate si puse deoparte. Pulpele apoi se dezoseaza cu cutitul in jurul osului ramas. Carnea de pui se despica si se pune deoparte.

Cand toate pulpele s-au dezosat se pun intr-o farfurie si se condimenteaza cu oregano. Apoi separat intr-o tavita se da prin razatoare telemeaua - sau cascavalul la alegere, untul se razuieste, dupa care iau 2 portocale si li se  razuieste coaja peste telemea si unt. Totul se condimenteaza cu tarhon si cimbru.

Cand uleiul este incins se pun bucatile de carne in ulei cu partea cu piele. Si pe partea cu carne rosie se presara compozitia obtinuta din telemea, unt, si coaja de portocale razuita.

Portocale se adauga in special pentru ca nu lasa compozitia razuita sa se arda cand se prajeste friptura.

Cand o parte s-a rumenit bine de tot, se intoarce fiecare felie de friptura si se prajeste si pe partea cealalta.

Cand este gata rumenita se scurge de ulei si se pune intr-o farfurie si se lasa sa se raceasca putin. Se stropeste cu putin vin rosu (Vin Forte Sange de taur) care ii da o aroma aparte.



Este perfecta pentru o cina romantica, pentru o masa luata in doi, pentru ocazii speciale pentru indragostiti :)(de exemplu de Valentine's day - Dragobete) pentru ca iti da o senzatie de romantism si unicitate :)



Aroma coajei de portocale iti da senzatie de ocazie speciala si sarbatoare - iar friptura stropita cu vin - te duce cu gandul la un eveniment special -romantic si plin de mister :)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog