Cauta pe blog

Tocanita rinichi porc cu mamaliga

O recomandare pentru felul 2 pentru o masa de pranz sau de ce nu, chiar si pentru cina.


Mamaliga cu tocanita din rinichi de porc.


Ingrediente necesare:
- 4 buc rinichi porc
- pastarnac
- condimente : maghiran, chili, sare
- 1 lingura sos tomate



Cum se face tocanita? Preparare : Se rade radacina de pastarnac si se pune la fiert in putina apa. La apa se adauga sosul tomat si condimentele. Separat se taie rinichii de porc cubulete, si se pune intr-un vas cu putina apa si otet pentru 10 minute. Intre timp, pastarnacul cu condimentele fierbe. Se adauga in vas si rinichii si se lasa sa fiarba bine, pana se lasa apa si se lasa un sos de tocanita peste rinichii de porc.

Cum se face mamaliga?

Mamaliga preparare: Din zeama condimentata care se pune pentru  tocanita luam cu polonicul de 2 ori si il adaugam la oala in care vom face mamaliga.

Adaugam apa si putina sare si lasam apa sa fiarba bine pana clocoteste apa.

Cand apa fierbe, adaugam incet faina de malai amestecand cu lingura de lemn mereu, sa nu faca cocoloase.

Ca sa nu se prinda de vas si sa sa nu se arda, poti adauga 1 lingura de untura la mamaliga.


Se amesteca in continuu pana prinde compozitie apoi se lasa la foc mic sa fiarba mamaliga bine.

Se rastoarna mamaliga pe o farfurie si se serveste cu tocanita.

Cei carora le plac muraturile, pot adauga la mamaliga cu tocanita, castraveti in otet sau gogonele sau de ce nu, varza murata.

Pofta buna!