Faceți căutări pe acest blog

Ciorba de fasole

Retete de mancare - reteta ciorba. Azi pregatim o portie de ciroba de fasole. E foarte delicioasa, nu te costa mult si daca mananci o portie iti vei da seama ca este cea mai buna ciorba. Mie personal imi place foarte foarte mult.

Ingrediente necesare:
- fasole boabe 100 grame care a fost pus la inmuiat in apa pt cel putin 12 ore ( De ce se pune fasolea la inmuiat? Pentru ca asa fierbe mai repede. Daca nu il inmoi inainte, o sa-ti ia 12 ore sa-l fierbi si nu cred ca merita sa incerci sa faci fasolea ciorba asa :))
- untura porc
- bulion

- condimente pentru ciorba: maghiran, chili, curry, leustean, piper negru macinat, boabe coriandru,
- hrean ras
- patrunjel radacina taiat felii
- sare
- maruntaie porc: rinichi

Sa gatim ciorba: Se pune fasolea la fiert in oala pentru ciorba, cu putina sare.

Se taie bucata de rinichi in cubulete marunte si se adauga la ciorba. Separa, se rade hreanul si intr-un bol sau vas se amesteca cu bulionul, untura de porc, chili, coriandru, curry, maghiran si se adauga la ciorba care incepe sa fiarba. Se lasa la fiert cel putin 1-2 ore pana fasolea a fiert bine de tot. Asa arata ciorba cand incepe sa fiarba ciorba de fasole [ foto din mijloc]

Pentru un gust deosebit se poate adauga 1 lingura de pate ficat amestecat cu conserva de peste. Iese delicioasa. La deservire se poate adauga o bucata mamaliga. Ii da un gust special.

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog