Pentru o tava mare pentru cuptor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- linte verde fiarta aproximativ 300 grame
- 1 morcov
- 1 ceapa mica
- o jumatate de piept de pui
- 3 catei de usturoi
- sare de mare
- oregano uscat
- 100 grame de carne de porc tocata
Chiftelele prezentate in reteta alaturata |
Aceasta reteta se face repede daca ati fiert lintea cu morcovul si ceapa inainte cu o zi. (De exemplu pentru o supa sau tocanita de linte) si v-a ramas o portie pentru a doua zi.
Daca nu, atunci intr-o oala cu capac se pune ceapa la calit, in putin ulei cu morcovul curatat si dat prin razatoare.
Cand ceapa devine sticloasa se toarna apa din belsug si se adauga 200 grame de linte uscata si se fierbe in jur de 1 ora.
Chiftele cu linte si carne |
Adaugam putina faina, doar atat cat sa se poata forma chiftelute din amestecul de carne si linte fiarta.
Tava de cuptor se unge cu putin ulei si cu o lingura se pun in tava la copt doze mici de amestec. Se coc la foc mediu in jur de 30 minute, dupa care se intorc tot cu o lingura sau o paleta speciala.
Daca nu vreti sa le faceti la cuptor, si aveti la indemana o tigaie antiaderenta in care nu trebuie sa le prajiti in ulei, atunci merita sa incercati sa le faceti si in acest mod.
Si gata!
Se scot din cuptor si cum s-au racit se si pot servi. Se pot pune si la pachet pentru copii cand scoala sau in excursie, dar si cand mergi la munca si vrei totusi sa mananci ceva facut in casa.
Pofta buna!
Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsele prezentate pot fi achizitionate direct. Este posibil, ca in urma achizitei produselor, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care ne plac, sau despre care credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu