Cauta pe blog

Crochete la cuptor cu dovleac, telina si usturoi..un deliciu

Crochete la cuptor cu dovleac, telina si usturoi..un deliciu.

Dovleacul placintar e leguma vedeta a toamnei... Daca doriti sa incercati o reteta "mai altfel", care sa contina aceasta leguma portocalie, atunci va recomandam aceste crochete -aperitiv. Delicioase, satioase si din ingrediente putine, merita incercate.



Pentru aproximativ 20 de bucati (cate incap in tava de la cuptor) aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 400 grame dovleac placintar
- o jumatate de radacina de telina
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- sare de mare
- oregano
- 400 grame fulgi de ovaz simpli

Cum se face aceasta reteta de mancare? Foarte simplu. Se curata dovleacul de coaja si se taie cubulete mici. Intr-o oala se pune la fiert in apa cu sare. Telina se curata si se taie marunt si se adauga la dovleac.

Se fierbe 20 de minute pana totul a fiert bine si se poate transforma dovleacul in piure. Se curata usutroiul si se toaca marunt si se adauga la piureul de dovleac impreuna cu cele 2 linguri de ulei.


Se mai fierbe 1 minut dupa care se ia de pe foc. Se adauga sare si oregano dupa gust si se lasa 10 minute la racit. Se adauga fulgii de ovaz si se amesteca bine.

Se porneste cuptorul si se pregateste tava. Se unge tava cu putin ulei si cu ajutorul unei linguri se pun portii din aluatul pregatit dupa dorinta. Crochetele sau chiftelele se coc la cuptor aproximativ 30 minute. Apoi se intorc pe partea cealalta tot cu o lingura sau o spatula si se rumenesc si pe partea cealalta inca 20 de minute.

Sunt foarte bune la gust, merita testate. Pofta buna!
Sa ne spuneti daca ati incercat deja reteta si daca v-au placut chrochetele cu dovleac :)