Cauta pe blog

Biscuti sarati cu smantana si piure de cartofi -reteta de casa

Cine vrea sa guste niste biscuiti sarati facuti in casa? Rumeniti in cuptor si fara E-uri ? Suna bine, nu ? Le putem spune si medalioane aurii pentru ca seamana putin cu niste monede de aur doar ca se pot manca si sunt fooorte delicioase.

Perfecte de rontait, se pot servi si la zile onomastice, party-uri sau cand va uitati la un film sau la meci :).



Biscuiti sarati cu piure de cartofi
Biscuiti sarati cu piure de cartofi
Ingrediente necesare:
- 400 grame cartofi albi
- 100 grame smantana
- 100 grame faina alba de grau
Biscuiti sarati cu piure de cartofi
Biscuiti copti in tava de la cuptor
- 3 linguri ulei
- sare de mare
- condimente : oregano, patrunjel sau tarhon uscat.

Cum se fac acesti biscuiti ?  Simplu. Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare aproximativ 20 minute pana se pot pasa si forma in piure.

Se lasa la racit. La piureul din cartofi se adauga smantana, uleiul, sarea de mare si condimentele.

Se amesteca bine cu o spatula/lingura de lemn. Incet se adauga faina (cat cuprinde), pana obtinem un aluat. Se pune la rece 10 minute.
Biscuiti sarati cu piure de cartofi
Biscuiti sarati cu piure de cartofi

Cu un sucitor intindem aluatul si cu o forma de biscuiti/sau o cana mica taiem cerculete mici.

Ungem tava cu putin ulei si asezam biscuitii la o distanta de 3 cm unul de celalat. Bagam tava in cuptor pentru 20 minute dupa care intoarcem biscuitii cu o lingura sau o spatula. Apoi le mai coacem aproximativ 15 minute.

Cand sunt gata se pun pe o tava la racit. Se pot consuma simple, cu sos de smantana sau sos de avocado. Pofta buna!