Cauta pe blog

Placinte de casa umplute cu mere si scortisoara

Va e pofta de placinte ? Daca da, atunci merita sa incercati aceasta reteta simpla.

 Nu stiu cum sunteti voi, dar la noi orice desert sau mancare gatita in casa pare mult mai gustoasa decat cele din comert.

Deci daca ai cateva mere si vrei sa faci din placintele, atunci ai nevoie de urmatoarele:


- 4 mere
- 1-2 linguri de zahar alb sau zahar brut din trestie sau indulcitor natural cu stevie
- 1 lingura scortisoara pudra
- 100-150 grame faina alba de grau
- 2 linguri ulei
Placinte cu mere -vezi reteta in articol
Placinte cu mere
- apa fiarta aprox 100ml
- foarte putina sare
- foarte putin bicarbonat stins cu otet.

Metoda de preparare a placintelor umplute cu mere.
Se pune apa (100ml) la fiert cu putina sare. Intr-o oala mare se pune apa fiarta, 2 linguri de ulei, si faina incet.

Se amesteca cu o lingura de lemn pana se obtine un aluat gros.

Se adauga in aluat putin bicarbonat stins cu foarte putin otet care va fragezi aluatul.

Daca nu e foarte fierbinte se lucreaza aluatul cu mana si se adauga faina in ploaie pana nu se mai lipeste.


Tot aluatul se pune intr-o punga si se da la rece in congelator pentru aproximativ 20-30 de minute.

Separat merele se spala cu apa rece. Apoi se taie marunt, cotoarele si semintele se arunca.

Asa arata placintele cu mere
Asa arata placintele cu mere
Intr-o oala se pun la calit impreuna cu zaharul din trestie /indulcitorul natural si 2-3 linguri de apa.

Se calesc aproximativ 10 minute pana se inmoaie. Apoi se adauga scortisoara, se amesteca si se ia de pe foc si se lasa la racit.

Aluatul se scoate din frigider. Se imparte in 2. Apoi se intinde cu sucitorul pe o masa cu putina faina.

Se taie cu un cutit forme de placinte dupa preferinta. Cu ajutorul unei linguri se pune din umplutura de mere in mijlocul aluatului si se inchid pachetele pentru placinta.

 Pentru a fi siguri ca nu se scruge zeama de la mere pe marginea placintelelor se poate apasa putin cu mana infainata.

Imaginea placintelor de casa cu mere
Imaginea placintelor de casa cu mere
Se da drumul la cuptor. Tava de la cuptor se pregateste cu putin ulei peste care se aseaza placintelele umplute.

 Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Apoi cu ajutorul unei linguri se intorc placintele si pe partea cealalta pentru a se rumenii frumos inca 10-15 minute.

Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa la racit!  Merg perfect langa o cana de ceai, o cafea verde, neagra sau decofeinizata. Se pot pune si la pachet la scoala sau cand mergeti la serviciu sau la drum lung.

Simple, delicioase si foarte gustoase.. Desigur atentie la cantitate...nu de alta dar prea multe pot duce la ingrasare :)

Pofta buna!

  Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsele prezentate pot fi achizitionate direct. Este posibil, ca in urma achizitei produselor, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.