Faceți căutări pe acest blog

Bulz de casa rumenit la cuptor - adica mamaliga cu branza -reteta simpla taraneasca

Cine iubeste mamaliga ? Cine a avut bunici la tara stie cat de buna era mancarea gatita pe soba cu lemne.
Azi venim cu o reteta simpla si in acelasi timp extrem de delicioasa. E vorba de mamaliga cu branza si smantana dar servita sub forma de bulz.
 Adica asa i se spunea la tara la bunici. Ei o rumeneau in soba cu lemne..noi acum in cuptorul de la aragaz.



Aceasta reteta de mancare se face in felul urmator. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente :
- faina de malai 200 gr aproximativ
- branza de burduf 50 grame
- sare
Poza cu Bulz cu mamaliga branza si smantana
Bulz cu mamaliga branza si smantana
- smantana 100ml
- 1 lingura de ulei

Modul de preparare e foarte simplu. Prima data se face mamaliga. Cum ? Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare.

 Cand apa clocoteste se ia putin oala de pe foc si se adauga faina de malai in ploaie in apa si se amesteca bine cu o lingura de lemn sa nu faca cocoloase.

Se pune oala inapoi pe foc mic si se lasa sa fiarba bine mamaliga.

Atentie, trebuie sa amestecati din cand in cand sa nu se arda de fundul oalei. Cand mamaliga e gata se pune la racit.

Poza cu Bulz cu mamaliga branza si smantana reteta taraneasca
Idee de servire bulz rumenit in cuptor
Cand mamaliga e aproape rece si se poate modela se ia o bucata de mamaliga de forma unei bilute mai mari.

In mijloc se pune o bucata de branza de burduf si se formeaza un bulz.

 Trebuie sa aiba forma unei mingi micute, mamaliga in exterior si branza in interior.

Se da drumul la cuptor.
Intr-o tava se pune putin ulei si cu mainele cu ulei se ung si bilele de mamaliga 4-5 bucati depinde de cate portii pregatiti.

Poza cu Bulz cu mamaliga branza si smantana reteta taraneasca
Bulz taranesc delicios
Se pun la copt in cuptor pentru 20 de minute pana se rumenesc bine.

E posibil sa crape putin si branza sa se scurga pe afara dar nu conteaza tot va fi delicios.

 E un fel de mancare foarte satios, o portie ajunge cu siguranta pentru o persoana adulta.

Cand sunt gata se scot din cuptor si se servesc cu smantana si sare dupa gust. Simplu si bun. Pofta buna.

Cele mai citite retete

Cauta pe blog