Cauta pe blog

Tocanita cu inimi, pipote de pui si ciuperci servite cu mamaliga





La noi tocanita e la loc de cinste. Nu exista saptamana sa nu gatim o tocanita delicioasa. Si desigur dupa ce am testat "reteta" va scriem reteta si va aratam si voua niste poze..poate vreti sa incercati si voi asemenea retete.
Meniul de azi consta intr-o tocanita cu inimi si pipote de pui, ciuperci cu mamaliguta.



Ingrediente necesare pentru acest fel de mancare:
- 2 caserole de inimioare si pipote de pui aprox 800gr-1kg
- 100 grame ciuperci proaspete la alegere
- 2 catei de usturoi
Tocanita cu mamaliga servita in boluri
- 2 linguri tocana de legume
- frunze de patrunjel
- sare de mare sau sare neiodata de himalaya
- 100 grame faina de malai pentru mamaliga
- 1 lingurita de ulei de florarea soarelui

Cum se face tocanita? In primul rand se spala cu apa rece maruntaiele de pui (inimi si pipote). Apoi se pun la fiert in apa cu putina sare intr-un vas adanc. Se pune intr-o tigaie adanca sau oala mai mare o lingurita de ulei la incins. Usturoiul se curata, se taie marunt, si se pune la calit in ulei.

Cu o lingura de lemn se tranfera inimioarele de pui si pipotele peste usturoi si se amesteca putin. Se toarna din vasul in care au fiert zeama peste compozitia mancarii si se fierbe totul pentru aproximativ 30 de minute pana carnea fierbe
Mancare simpla -tocanita inimi de pui
ciuperci si mamaliguta
bine.
Apoi dintr-un borcan cu tocana de legume (ardei, morcovi, ceapa, condimente) se pun in tocanita cu aproximativ 2 linguri mari. Se spala ciupercile si se adauga la tocanita.

Totul se fierbe inca 10 minute pana ciupercile fierb bine impreuna cu carnea. Lasam zeama tocanitei asa cum este. Adica nu o ingrosam cu faina deloc.
Separat intr-o alta oala punem apa la fiert cu sare. In momentul in care apa clocoteste, punem faina de malai in apa si amestecam energetic pana obtinem o mamaliga.
Cand mancarea s-a racit le punem in boluri si servim impreuna cu un iaurt delicios.

Simplu si bun.
Pofta buna. E o mancare simpla, fara o reteta anume. Se poate servi si la masa de pranz si la cina.