Cauta pe blog

Supa de dovlecel cu ciuperci si usturoi

In aceasta perioada se gasesc la piata si in magazine, dovlecei din abundenta. Asa ca azi am gatit o supa delicioasa unde legumele vedeta sunt dovleceii si ciupercile. Este o reteta de supa simpla care se face usor si rapid.

Ingrediente necesare:
- 1 buc dovlecel
- 100 grame ciuperci  proaspete

- 1 ceapa alba
- 2-3 morcovi
- 1 lingura ulei
- 2 catei de usturoi
- 1 radacina patrunjel
- condimente: frunze de patrunjel, oregano, cimbru, sare

Cum se face o supa de legume buna? Intr-o oala se pune o lingura de ulei cu ceapa taiata marunt la calit. Se curata morcovii si se taie rondele mici.

Se pun si morcovii la calit pentru 2-3 minute. Se curata usturoiul, se toaca marunt si se adauga la calit.

Se toarna apa aprox 1-2 litri si se fierbe totul pentru 15 minute.

Apoi se adauga ciupercile spalate si taiate felii si dovlecelul curatat si taiat marunt.

Se adauga si condimentele si totul se mai fierbe 10-15 minute.

Cand legumele au fiert bine se adauga putina sare si totul e gata.
Imediat ce se raceste se poate servi.


Pofta buna.