Ingrediente necesare pentru 4 persoane:
- carne de porc fara grasime, aprox. 500 grame
- morcovi 3 bucati
- ceapa 1 bucata
- 2 catei de usturoi
- conserva mare de mazare verde sau mazare congelata aprox 500 grame
Tocanita cu carne de porc |
- sare si condimente : leustean, patrunjel, tarhon uscat
- 1 lingura pasta de tomate sau ketchup dulce
Cum se face aceasta tocanita ? Primul pas. Intr-o oala mare sau o tigaie se pune putin ulei cu ceapa tocata marunt la calit. Cand ceapa devine transparenta, se adauga usturoiul tocat marunt si se caleste maxim 1 minut.
Tocanita delicioasa de facut acasa |
Apoi se adauga mazarea si se mai fierbe inca 10 minute. La sfarsit se adauga pasta de tomate, sarea si condimentele.
Se lasa sa dea in clocot 2-3 minute dupa care se ia de pe foc. Se poate manca imediat ce se raceste.
Pofta buna.
Cine doreste poate pune in loc de carne, felii de soia. Mancarea va fi gustoasa si asa. Reteta testata. :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu