Cauta pe blog

Tocanita din carne de porc si legume

Vreti sa mancati ceva gustos ? Se prepara destul de rapid si este o reteta foarte satioasa. E vorba de o tocanita cu mazare verde si carne de porc. Totul de gateste in maxim 30 de minute si se poate servi masa.

Ingrediente necesare pentru 4 persoane:
- carne de porc fara grasime, aprox. 500 grame
- morcovi 3 bucati
- ceapa 1 bucata

- 2 catei de usturoi
- conserva mare de mazare verde sau mazare congelata aprox 500 grame
Tocanita cu carne de porc
- 1 lingura ulei
- sare si condimente : leustean, patrunjel, tarhon uscat
- 1 lingura pasta de tomate sau ketchup dulce

Cum se face aceasta tocanita ? Primul pas. Intr-o oala mare sau o tigaie se pune putin ulei cu ceapa tocata marunt la calit. Cand ceapa devine transparenta, se adauga usturoiul tocat marunt si se caleste maxim 1 minut.


Tocanita delicioasa de facut acasa
Morcovii se curata si se taie rondele. Se pun peste ceapa si se calesc putin. Carnea de porc se spala cu apa rece, apoi se taie cubulete mai mari si se pune peste ceapa si morcovi. Se caleste 1 minut dupa care se toarna apa si se lasa la fiert pana se fierbe bine carnea.

Apoi se adauga mazarea si se mai fierbe inca 10 minute. La sfarsit se adauga pasta de tomate, sarea si condimentele.

Se lasa sa dea in clocot 2-3 minute dupa care se ia de pe foc. Se poate manca imediat ce se raceste.

Pofta buna.

Cine doreste poate pune in loc de carne, felii de soia. Mancarea va fi gustoasa si asa. Reteta testata. :)