Ingrediente necesare:
- piept de pui aprox 500 grame
- 1 lingura ulei
- 3-4 catei de usturoi
- seminte de chimen
- 1 lingurita mica de pasta de ardei
Piept de pui cu sos gustos |
- sare roz de himalaya
- condimente uscate : oregano, patrunjel
- 2 linguri mari de smantana
- 200 ml zeama supa de pui
Modul de preparare a acestei retete. Primul pas este sa feliati pieptul de pui.
In cazul in care aveti la dispozitie un pui intreg, atunci puteti fierbe cateva bucati din carnea de pui pentru a avea la dispozitie zeama de supa de pui necesara pentru aceasta mancare.
Feliile de piept de pui se vor praji putin pana se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei. Cand feliile sunt gata se scot intr-o farfurie si se presara pe ele putina sare de himalaya.
Intr-o oala mai mare se pune 1 lingura de ulei si usturoiul maruntit.
Piept de pui cu usturoi si ghimbir |
Se toarna zeama de la supa de pui si se fierbe totul aproximativ 5 minute. Ghimbirul se taie marunt si se adauga la sos, daca il aveti proaspat, sau puneti 1 lingurita mica de condiment din ghimbir macinat
Apoi se adauga pasta de ardei dulce, smantana si condimentele. Se mai fierbe totul maxim 5 minute dupa care mancarea e gata.
Se poate servi imediat dupa racire. Delicios si foarte bun la gust.
Chimenul si ghimbirul ii da mancarii o aroma speciala.
Este o reteta perfecta, mai ales daca vreti sa testati retete diferite din piept de pui.
Pofta buna!
Disclaimer: acest articol contine o legatura de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.