Cauta pe blog

Prajitura cu seminte de in, dovleac, cocos si aroma de citrice -fara oua

Ieri am facut inca o prajitura ce contine dovleac placintar. E putin mai diferita decat celelalte #retete de prajituri prezentate pana acum aici. E un desert simplu, care se face rapid, nu e prea aratos,
dar e delicios. Nu contine oua.



Ingredientele necesare sunt:
- 2 linguri seminte de in
- 100 ml apa fierbinte
- putina sare
- 200 grame faina alba de grau
- un varf de bicarbonat stins cu otet
- piure de dovleac aproximativ 200 grame
- 2 linguri scortisoara
- 50 grame fulgi nuca de cocos
Prajitura de casa fara oua
- 4 linguri de zahar
- putin zeama stoarsa de lamaie si portocala
- 1 coaja de la o jumatate de portocala
- o lingurita mica de esenta de vanilie
- 3 linguri de ulei
- 50 ml apa minerala

Primul pas in prepararea aceste retete de prajitura, e sa pui 100 ml de apa la fiert. In bolul in care vei amesteca compozitia prajiturii, se pun semintele de in cu putina sare, peste care se toarna apa fierbinte. Se lasa la macerat pana se face piureul de dovleac.

Decojesti dovleacul placintar si sa il pui la fiert in apa cu putina sare si 1 lingura de zahar. Cand a fiert dovleacul si se poate transforma in piure se ia de pe foc si se lasa la racit. Odata transformat dovleacul in piure se adauga scortisoara si se amesteca bine.

Reteta prajiturii cu dovleac, nuca de
cocos si seminte de in
Separat in bolul cu seminte de in si apa se adauga 3 linguri de zahar si se amesteca bine. Apoi se adauga uleiul si se amesteca. Se adauga faina, peste care se pune un pic de bicarbonat care se stinge cu putin otet. Totul de incorporeaza cu o spatula sau lingura de lemn in aluat. Se amesteca puternic.

Se adauga apa minerala. Piureul de dovleac daca s-a racit se adauga in compozitia aluatului. Se stoarce putina zeama de la o lamaie si o portocala. O parte din coaja portocalei se marunteste si se adauga la compozitie. Se pune un pic se esenta de vanilie si nuca de cocos razuita. Totul se amesteca bine si se pune in tava de la cuptor la copt pentru aproximativ 45 de minute.

Pentru ca prajitura contine mai mult dovleac decat faina, feliile de prajitura vor devenii dulci si siropoase. Merg perfect de servit langa o cafea sau un ceai aromat. Pofta buna.