Faceți căutări pe acest blog

Fursecuri spiralate cu mandarine si fulgi de cocos

Se apropie iarna cu pasi repezi. Si cum in jurul cuptorului e mai placut sa stai si sa pregatesti prajituri cand e frig afara, ne-am pus si noi pe preparat fel de fel de retete.

Aceasta reteta de prajiturele se poate face si in perioada Sarbatorilor de Iarna, de Craciun sau Revelion, pe langa/ sau in loc de traditionalii cozonaci. :)



Prajiturele spiralate cu mandarine
si cocos
Azi am facut niste prajituri spiralate cu umplutura mai speciala. Unii le numesc fursecuri, pentru noi sunt doar ceva de rontait si dulce :)

Ingrediente necesare pentru aproximativ 30 de prajiturele:
- pentru aluat : 300 grame faina alba de grau, 1 lingura de zahar, putina sare de mare, apa fierbinte, 3 linguri ulei, putin bicarbonat stins cu otet.
- umplutura: 50 grame fulgi de nuca de cocos, 2 mandarine, 2 linguri de zahar, esenta de vanilie

Totul se face destul de repede si usor. Primul pas este sa puneti niste apa la fiert. Intr-un bol mare se adauga uleiul, zaharul si sarea.

Se adauga apa fiarta si se amesteca pana se topeste zaharul. Faina se adauga putin cate putin si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Cand incepem sa adaugam faina punem putin bicarbonat peste care turnam putin otet. Acesta imediat intra in reactie si apoi totul se amesteca cu restul aluatului.

Desigur apa, uleiul sau cantitatea de faina poate depinde de aluatul preparat. Daca e necesar se poate adauga din oricare ingredient mentionat mai sus. Aluatul obtinut se pune in frigider pentru cel putin 30 de minute.

Umplutura nu necesita fierbere. Mandarinele se decojesc si se curata membranele albe  (care sunt amare) si se taie cubulete mici.

Fursecuri cu mandarine
si cocos
 Zeama si mandarinele se pun intr-un bol peste care se pune zaharul, vanilia si se lasa sa absoarba tot zaharul. Coaja de la o jumatate de mandarina se taie marunt de tot si se adauga la mandarinele decojite.

Prajiturele cu mandarine
vanilie si cocos
Se pune si nuca de cocos si se amesteca totul. Daca e necesar se poate adauga un strop de ulei sau de apa.

Aluatul se pune pe o masa unde am presarat putina faina. Se intinde in forma dreptunghiulara si se pune umplutura pregatita. Se ruleaza aluatul si apoi se taie felii de aprox 5 cm grosime.

Tava se unge cu putin ulei si feliile de prajitura spiralata se pune la copt in cuptor pentru 30 minute. Apoi se scot din cuptor si se intorc pe partea cealalta pentru a se rumenii uniform.

Simpli, deliciosi si gustosi. Merita incercati. Pofta buna.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog