Cauta pe blog

Trigoane taranesti umplute cu piept de pui, leustean si usturoi

Vreti sa preparati ceva foarte bun si care se face foarte usor ? Am pregatit azi o mancare inedita, din foarte putine ingrediente, care nu necesita cuptor, si nici dospire, si e foarte, foarte gustoasa: trigoane fripte cu piept de pui, leustean si usturoi !

Se pot face ca si aperitiv pentru o masa festiva, merg si simplu pentru mic dejun sau cina, dar si cel mai important, le poti pune la pachet pentru copii la scoala sau pentru cei care merg la servici, si vor sa manance totusi mancare facuta in casa, din ingrediente naturale, fara E-uri !


Taiate in 2 ... trigoane taranesti umplute
cu piept de pui, leustean, si usturoi


Avantajul acestor trigoane este ca sunt si crocante pe margini (ca si chipsurile), dar si moi, si satioase, adica cu 2-3 bucati te saturi, si iti poti continua munca mai departe !

Sunt perfecte pentru rontait si in fata televizorului, cand va uitati la un film bun cu familia.

Desigur, pentru noi, editorii acestui blog, e o noutate sa mancam produse care contin faina, mai ales ca timp de 3 ani am fost nevoiti sa inlaturam toate fainoasele din alimentatie !

Dar uite ca ne-am insanatosit si treptat-treptat papam si astfel de alimente :)

Reteta de placintele umplute se face in felul urmator:

Ingrediente necesare :

- 100 grame faina alba superioara tip 000 (fina)
- 1 lingurita de sare de masa (lingurita mica !)
- 1 lingura mare de ulei de floarea soarelui
- o jumatate cana de apa fiarta (clocotita)
- o tigaie mare, si ulei pentru prajit
- pentru umplutura : 100 grame piept de pui, 1-2 catei de usturoi, si niscaiva leustean uscat

Cred ca e cea mai simpla reteta pe care am facut-o pana acum. Sincer imi place ca nu contine drojdie, este fara prea multe dichisuri si e foarte, foarte delicioasa !

Cum se fac trigonelele astea ? Intr-un bol mare puneti faina, sarea si uleiul. Incet-incet turnati din apa fierbinte si amestecati compozitia cu o lingura/spatula.

Cand incepe sa prinda consistenta de aluat, incepeti sa il framantati cu mana, pana obtineti un aluat rotund care a absorbit toata faina. Rezultatul e un aluat putin lipicios /seamana putin cu plastelina de pe vremuri.
Asa arata trigoanele taranesti umplute cu piept de pui,
taiate in 2

Il puneti intr-o folie alimentara sau intr-o punga de plastic si o lasati la rece (frigider) 20 de minute.

Intre timp, taiati pieptul de pui marunt de tot, si il amestecati impreuna cu usturoiul zdrobit. Presarati cu sare si condimentati cu leustean. Se amesteca totul, si se pune tot la rece, vreo 10 minute, pana sa patrunda aroma din leustean si sare, in carne.

Pe o masa puneti aluatul si il impartiti in doua. Presarati putina faina pe masa de lucru, pe aluat si pe sucitorul de lemn si intindeti portia de aluat sa fie subtire de tot.

Pentru ca este elastic, il puteti intinde destul de usor. Cu un cutit incercati sa taiati patratele de circa 10 cm, sau cum reusiti. In mijlocul fiecarui patratel, puneti din amestecul de carne si indoiti aluatul obtinand niste trigoane sau aluat de placinte indoite in forma de triunghi.

Cu ajutorul unei furculite, apasati marginile trigoanelor sa nu se desfaca cand se prajesc. Intr-o tigaie puneti ulei, il incingeti si prajiti trigoanele pe ambele parti. De obicei se pot praji 3-4 deodata, asa ca se  fac destul de repede. Daca uleiul este bine incins, in 5 minute se face o serie de trigoane.

Cand sunt gata, se scot pe servetele de bucatarie ca sa absoarba uleiul in exces ! Se aseaza pe servetele si se lasa sa se scurga, servetelele absorb uleiul si trigoanele devin mai uscate, mai crocante.

Se pot servi asa cum sunt, sau cu smantana, sau iaurt, insa, cel mai bine, merg langa un pahar de vin rosu, preferabil Sange de Taur, zicem noi ! (Stiti voi, vinul ala, care e bun pentru femei, daca il bea barbatii :)  )

Stim, nu este o reteta ideala pentru dieta, insa, din cand in cand, se pot face exceptii de la regula - daca sanatatea si metabolismul va permite.

Pofta buna ! Sa ne spuneti in comentarii cum v-au placut, dupa ce le-ati preparat !