Cauta pe blog

Hamburger de vita cu mazare si morcovi sote

Daca va e pofta de un hamburger sanatos, baban, dar vreti totusi sa-l gatiti acasa si nu sa il mancati repede la un fast food, deci sa fie si fara E-uri si conservanti, incercati o reteta mai simpla din 4 ingrediente care e totusi varianta mai sanatoasa a hamburgerului "autohton"

E vorba de niste chiftele facute din carne tocata de vita, servite alaturi de legume calite-sotate. Nu e o reteta de "MasterChef", dar macar puteti manca din el pe saturate, toata familia.



Ingredientele necesare sunt:
- 750 grame carne de vita tocata
- 4 morcovi
- 2 catei de usturoi
- 1 conserva de mazare boabe
- sare, tarhon uscat

Cum se prepara ?

Din carnea de vita se formeaza carnea ca si la hamburger (plite mici) si se prajeste bine pe ambele parti in untura de porc sau ulei de cocos.
[ Da, se poate praji si in ulei, da' la calitatea indoielnica a uleiurilor din supermarket in ziua de azi... multam' fain, da' mai bine gatim in untura... asa zicem noi, ardelenii :) ]


Separat intr-o oala se pune putin ulei de cocos la incins, in care se prajeste putin usturoiul maruntit. Morcovii se spala in apa rece, se razuiesc si se calesc impreuna cu usturoiul, si un pic de apa.

Cand totul s-a calit, se adauga mazarea din borcan sau conserva si totul se mai fierbe 5 minute.

Se condimenteaza si deja se poate manca.
Mazarea si morcovii se racesc repede, carnea ceva mai tarziu :)

E o reteta de mincare foarte simpla care nu ingrasa si se digera destul de usor, costa foarte putin (in jur de 15 lei, portii suficiente pentru 2 persoane adulte, la o masa), si e o mancare satioasa. Beti multa apa sau un pahar de vin rosu dupa, pentru o digestie mai buna !


Asteptam comentariile obiective dupa ce ati testat reteta, in casuta de comentarii de sub articol, sau pe pagina de facebook a blogului. Publicam toate comentariile decente, indiferent daca sunt pro sau contra.


Pofta buna !