Cauta pe blog

Supa cu mazare galbena uscata si rinichi de porc

Pentru cei care vor sa guste o supa delicioasa pot incerca reteta supei cu mazare galbena uscata. Se prepara usor, fara prea multe batai de cap.

Ingrediente necesare:
 - 500 grame mazare galbena uscata - 1 morcov - 1 ceapa rosie - 1 radacina patrunjel - 1 felie radacina telina - 2 linguri bulion - ulei de floarea soarelui sau ulei de masline 2 linguri - sare si otet 1 lingura - condimente uscate, patrunjel frunze, boia dulce, leustean, tarhon, oregano - 2 rinichi de porc

poza originala cu supa de mazare uscataPrepararea e usoara. Timpul necesar este de 1 ora pana fierbe bine mazarea uscata. Pui intr-o oala pentru supe/ciorbe apa cu putina sare pe foc mic. Cureti legumele. In apa cu sare pui mazarea galbena uscata la fiert.



Morcovul, radacina de telina si patrunjel se curata si se taie rondele.Ceapa se taie marunt si toate se adauga la supa. Se lasa la fiert la foc potrivit. Trebuie sa ai grija ca oala sa fie plina cu apa pentru ca mazarea absoarbe repede apa si te poti trezi ca supa ramane fara apa :)) si se arde. Rinichii de porc se spala cu apa si putin otet si se taie bucatele mici.

Se adauga la supa in fierbere. Cand boabele de mazare au fiert bine se adauga bulionul, uleiul si condimentele.Se mai lasa sa dea in clocot cateva minute dupa care se ia de pe foc. La servire se adauga sare si otet. Se serveste cu paine prajita, graham sau paine de secara. Pofta buna.