Faceți căutări pe acest blog

Rețeta de sarmale cu ciolan si afumătură - Bunica gătește

 Cine are pofta de sarmale?? Atunci uite aici rețeta și ingredientele de care ai nevoie:

- varză murată

- carne tocata de porc


- orez

- ciolan afumat

- oase afumate

- slănină 🥓

condimente sare 


Cantitățile diferă in funcție de mărimea cratiței in care se vor fierbe sarmalele.

Noi am folosit 1 varză murată.

Se iau cate o frunza de varză murată se curăță de cotor și se pune deoparte.

Se iau 500 grame carne tocata peste care se presară orez.

Se amestecă cu mâna.


In foile de varza se pune in mijloc puțină carne amestecată cu orez și se rulează si se fac sărmăluțele. In unele zone sarmalele se fac mici de tot, noi le-am făcut mai măricele.

O parte din varză se toacă mărunt cu cuțitul.

Ciolanul afumat se taie bucăți, la fel și oasele afumate si 🥓 slănina.


Într-o oală mare se pun 2 frunze de varza peste care se așează un rând de sarmale apoi bucăți de ciolan, oase afumate, apoi iar un rând de sarmale si slănina .

Deasupra se toarnă apă și se condimentează cu cimbru și mărar.

Se pune la fiert la foc 🔥 mic pentru câteva ore.

Se verifică dacă au fiert sarmalele.

Când sunt gata se servesc cu smântână și mămăligă.


Pofta buna 

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog