Cauta pe blog

Reteta taraneasca de biscuiti sarati cu fulgi de ovaz si smantana

Ce feluri de mancare se pot face din fulgi de ovaz ? Cum sa fac ceva de rontait repede si usor ? Daca aveti pofta de ceva bun, care nu contine gluten si e super gustos, va recomandam acesti biscuiti sarati.

Pacat ca nu putem sa va transmitem prin articol si mirosul lor - aroma perfecta a biscuitilor crocanti facuti casa. Seamana putin cu covrigeii clasici cu cascaval, ca miros, dar e mai... bun ! Iti face pofta de rontait, foarte repede !


Te costa maxim 5 lei sa-i faci, si poti face o portie uriasa cu o tava intreaga, ideala de rontait daca va uitati la un film, lucrati la calculator sau porniti la drum spre munca sau la scoala sau in excursie.

Ingredientele necesare:

- 200 grame fulgi de ovaz simpli (fara zahar, exista si fulgi de ovaz cu zahar, insa, alea nu sunt bune pentru cei sensibili la gluten !)
- 200 grame smantana
- 1 lingura ulei (daca e posibil, ulei de masline, sau ulei de cocos)
- 1 lingurita mica zahar
- jumatate lingurita mica de sare
- 1 pahar de apa minerala
Biscuiti taranesti din fulgi de ovaz si smantana.
Costa foarte, foarte putin, nu contine gluten, nu ingrasa,
se prepara foarte usor, si au o aroma deosebita.

Modul de preparare e extrem de simplu. Intr-un bol mare se pun toate ingredientele si se amesteca cu o lingura. La inceput, e posibil ca aluatul preparat sa fie lichid, dar dupa vreo 10 minute, fulgii de ovaz absorb apa in totalitate, se umfla si devine totul un amestec modelabil, si se pot forma biscuitii usor cu lingura.

Dam drumul la cuptor si intr-o tava mare ungem putin cu uleiul de cocos. Asezam cu o lingura cateva forme de biscuiti si ii punem la copt pentru 15 minute. Scoatem tava si intoarcem tot cu lingura biscuitii, si punem inapoi tava in cuptor, sa se coaca biscuitii si pe partea cealalta

Mirosul placut al biscuitilor e incredibil, ai senzatia ca se coc in cuptor covrigi sau saratele cu cascaval, doar ca sunt cu mai putine calorii :). Daca-ti bate imediat vecinu' la usa.. sa stii ca se simte mirosul placut de la o posta, cum s-ar zice !

Simplu de facut, costa foarte putin, e un preparat foarte delicios, si odata ce le gusti sigur iti aduce zambetul pe buze... a si nu-ti mai e foame si poti inlocuii obiceiul de a lua covrigii de la patiseria de la colt cu acesti biscuiti mai dietetici, fara E-uri daunatoare, si fara gluten !

Pofta buna.

Ati incercat deja aceasta reteta ? Cum vi s-a parut ? E buna, e sanatoasa reteta ? Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.

Disclaimer: acest articol contine o legatura de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.