Cauta pe blog

Placinta taraneasca umpluta cu inima de porc

Dupa succesul retetei de trigoane cu piept de pui, am inceput testarea unor umpluturi diferite pentru placinta.

Venim azi cu 2 idei care garantat merg de minune pentru o gustare, aperitiv la orice masa, sau de dus la pachet la munca sau la scoala.

Cea mai reusita si gustoasa e placinta cu inima de porc maruntita, condimentata cu usturoi si oregano. Odata ce ati gustat din asta, va garantam ca mai imbucati vreo 2-3 bucati, nu de alta, da' asa-s de bune, parca dau dependenta :)



Bineinteles, reteta asta e recomandata doar celor care au digestia buna si nu au intoleranta la gluten. E o idee simpla, de placinta cu carne, mai ales ca nu are in compozitie nici drojdie si nici praf de copt  / bicarbonat.

Ingrediente necesare pentru 25 de portii cu aproximatie:

Pentru aluatul de placinta

- 500 grame faina alba de grau
- 1 lingura de sare
- 2 linguri ulei de floarea soarelui sau de masline
- aprox. 300 ml. apa fiarta
+ ulei pentru prajit

Umplutura va contine 2 bucati inima de porc, 3 catei de usturoi si 1 lingura de oregano uscat, si putina sare.

A doua umplutura poate fi, daca va place, cu carne de porc tocata, condimentata cu usturoi, oregano, marar sau tarhon la alegere.

Noi le-am testat pe toate (adica, condimentele, fiecare ii da un gust aparte placintei), deci va garantam ca placintelele devin delicioase ! Iar toti cei care le vor gusta, le vor consuma cu placere !

Cum trebuie facute placintele ? In primul rand, se pune apa la fiert. Separat intr-un bol, se pune faina, sarea si uleiul si se amesteca cu o lingura. Cand apa e fierbinte, (da in clocot) se adauga putin cate putin din amestec, si se amesteca pana incepe sa aibe consistenta de aluat. Se toarna din oala, pe tocatoare, pe care s-a presarat usor, faina.

Apoi se lucreaza blatul format cu mana vreo 2-3 minute, pana absoarbe toata faina. Se pune sa se odihneasca aluatul, ori la frigider, ori se lasa la temperatura camerei cca. 20 de minute.

Apoi se taie inimile de porc, marunt de tot, (desigur, zonele cu grasime si pielita sau membrana musculara, de pe inimi, se arunca sau se da la pisici, caini sau alte animale de companie care consuma carne :)   )

Intr-un bol mai mic, bucatile de inima se amesteca cu usturoiul tocat, sarea si cu oregano, fara fierbere !

Aceasta combinatie este foarte reusita, iti da senzatia ca mananci pizza margherita cu oregano, doar ca e o mancare diferita, mai sanatoasa, fara e-uri.

Pe masa de lucru (daca aveti tocatoare uriasa, ca pe vremea bunicilor, pentru preparat fidea casnica, aia e perfecta, daca nu... gasiti si voi solutia :)  ) punem putina faina si din aluat luam o bucata mica si o intindem cu sucitorul.

Blatul se intinde subtire de tot ! Cu un cutit, taiem patratele mai mari, pe care le umplem apoi cu carnea condimentata si gata preparata. Se acopera carnea pusa pe mijlocul patratelelor, prin invelirea cu blatul. Si ca sa nu se desfaca placintele, cu ajutorul unei furculite se apasa marginile placintei, lipindu-le usor intre ele.


Intr-o tigaie adanca, se pune uleiul la incins, si cand incepe sa sfaraie (fierbe uleiul), se adauga pe rand cate o placinta umpluta si se rumeneste frumos pe ambele parti. Cel mai usor se pot scoate cu un cutit, mijlocul in care e carnea se va bomba usor, deci impungi cu cutitul in mijloc, si scoti intreaga placinta.

Dupa ce o scoti din ulei, asezi placinta pe mai multe servetele de bucatarie, pentru a le absorbi uleiul in exces. Cum s-au racit, se pot consuma imediat. Sunt perfecte si calde si reci. Dar devin incredibil de delicioase daca puneti pe ele si niste smantana :)

Vedeti sa nu va ardeti cu umplutura, pentru ca aceea se raceste putin mai tarziu !
Pofta buna !

Pofta buna...