Azi va prezentam o reteta deosebita. Este o reteta speciala, cu un gust foarte foarte bun, satioasa si sa-i spunem eleganta.
Se poate prepara rapid, pentru ocazii speciale, pentru cei care vor sa faca o mincare tip surpriza. Desigur merge si pentru o masa de pranz sau cina in familie.
E vorba despre o friptura din inima de porc condimentata cu cascaval Akkadia si presarat cu oregano si curry.
De fiecare data cand cumparam la magazin inima de porc observam pe fata vanzatoarelor nedumerirea lor privind inima de porc. De parca fata lor ar spune "ce fel de mincare se face din inima de porc ? De ce cumpara astia inima de porc, cum o gatesc oare ? ".
Ei bine pentru cei care isi pun asemenea intreabari iata reteta de azi:
Ingrediente necesare:
- 1kg inima de porc
- 150 grame cascaval Akkadia (se gaseste la Kaufland zona de deservire lactate)
- oregano
- curry
- usturoi la alegere
- ulei pentru prajit
Modul de pregatire: Se spala inimile de porc. Se curata de margini, se indeparteaza zonele cu grasime si fibrele/membranele din interior. Se taie felii subtiri cu un cutit mare. Se pune tigaia cu ulei la incins.
Cand uleiul e fierbinte, se pun feliile din inima de porc in ulei si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc bine, ca orice friptura. Intre timp se razuieste cascavalul akkadia si se presara cu oregano si curry. In momentul in care fellile de friptura s-au rumenit bine pe ambele parti se pune in tigaie peste friptura prajita cascavalul ras.
Se lasa 2 minute pana se topeste cascavalul pe carne si se scoate din tigaie.
Cascavalul topit fragezeste carnea.
Daca te gandesti la cat te costa sa faci si tu o astel de friptura ei bine afla ca nu te costa mai mult de 10-12 ron daca ai condimentele deja cumparate. Adica 1kg de inima de porc are un pret de aproximativ 7-8 lei, cascavalul 3-4 lei pentru o bucatica.
Se sareaza dupa gust. Se poate manca imediat ce se raceste. Merge perfect cu orez alb sau brun.
Pofta buna.
Se poate folosi si usturoi pentru cei care prefera un gust aparte.
Daca ati incercat reteta sau cel putin v-a placut ideea, lasati un mesaj si il vom citi cu placere :)
Desigur daca aveti alte idei si retete despre cum se gateste in alt mod inima de porc scrieti-ne si vom publica reteta.
O alta idee de reteta din inima de porc este cea de tochitura/tocanita din inima de porc. Reteta cu poze o poti citi tot aici pe blog pe linkul de mai jos.
https://retetediete.blogspot.com/2012/01/tocanita-din-rinichi-si-inima-de-porc_19.html
Retete de mancare traditionala taraneasca. Mincaruri simple, taranesti, ieftine si sanatoase. Mancare delicioasa, ca la mama acasa ! Recomandari accesorii pentru bucatarie, promotii la alimente de baza
Faceți căutări pe acest blog
Cele mai citite retete
-
Cum se fac gogosile ? Se pot prepara fara drojdie, fara lapte sau oua ? Daca vrei sa prepari acasa, un desert simplu si dulce pentru familie...
-
Azi va prezentam o reteta deosebita. Este o reteta speciala, cu un gust foarte foarte bun, satioasa si sa-i spunem eleganta. Se poate prepa...
-
Va e pofta de o friptura excelenta ? Friptura devine suculenta, carnea se topeste in gura, si ii tare buna. :) Iata cea mai simpla modalit...
-
Unde pot cumpăra alimente de bază cum ar fi drojdia, faina, dulciuri ? Care magazin online trimite acasă alimentele? Daca vrei dr...
-
Tocanita din pasta de mici cu mamaliga Daca nu prea ai mult timp la dispozitie si vrei sa prepari ceva delicios, gustos, satios si bun po...
-
Cum se gateste nautul ? Ce feluri de mancare se pot prepara cu naut uscat ? Daca vreti sa incercati o reteta interesanta, simpla, din ingre...
-
Daca ati citit titlul articolului probabil prima reactie va fi ca, nu se poate asa ceva... adica cum sa faci biscuiti care sa nu contina nic...
-
Retete de post- Mancare post- Mamaliga cu -Tocanita- Retete tocanita- Tocanita de ceapa - Retete diete. O mancare care intra in toate cate...