Cauta pe blog

Supa crema de pui cu pastarnac - simpla, delicioasa si gustoasa

Dupa o zi grea si obositoare, si mai ales daca e frig afara, cand omul se pune la masa cea mai mare bucurie poate fi o farfurie cu o supa delicioasa gatita acasa.

Stim ca poti cumpara mancaruri fel de fel, la restaurante, fast-food-uri, pizzerii, dar mancarea facuta in casa parca e mai buna :)

Azi venim o reteta de supa foarte simpla, din ingrediente putine pe care o poti prepara repede si e foarte buna la gust.

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente :
- carne de pui -portionata in bucati mici
- 5-6 radacini de pastarnac
- o legatura de ceapa verde -4-5 fire
- 1 lingura mare de smantana
- 1 lingurita mica de faina
- 1 lingura ulei/untura de porc
- apa cat cuprinde oala
- sare dupa gust.
Supa simpla si delicioasa
cu pastarnac si carne de pui

Cum se face aceasta supa crema ? Primul pas. Se spala ceapa verde, se curata si se taie marunt. Intr-o oala mai adanca se pune putina untura de porc si la foc mic se pune ceapa la calit.

Pastarnacul se curata si se taie rondele si se adauga la calit. Se amesteca compozitia din cand in cand sa nu se arda. Carnea de pui (pulpe) se spala cu apa rece si se portioneaza in bucati mai mici.

Cand ceapa si pastranacul s-au calit se adauga carnea peste ele si se amesteca. Apoi se adauga apa si se lasa totul la fiert. Cand bucatile de carne au fiert bine, cu un polonic se scoate din zeama de supa intr-un bol. In bol se mai pune 1 lingura mare se smantana, sare si se amesteca. Apoi se toarna 50ml apa rece si se adauga si putina faina.

Totul se amesteca sa nu formeze cocoloase. Apoi se pune la supa si se lasa la fiert aprox 5 minute. Supa va deveni cremoasa si putin dulce de la pastarnac. E mai buna la gust decat supele instant -crema care se gasesc in magazine, doar ca aceasta reteta nu contine E-uri.

Este o supa gustoasa si hranitoare si o recomandam oricui vrea sa incerce o astfel de reteta.  Se prepara usor, deci o poti gati si la un resou, sau in camin, la o soba cu lemne, pe aragaz, etc.

Pofta buna.