Cauta pe blog

Tocanita simpla de cartofi cu carnati afumati si inima de porc

Zilele trecute am vrut sa gatesc ceva simplu si gustos, asa ca am facut o tocanita de cartofi fara sa urmez o reteta anume. Adica nu e o mancare traditionala mostenita, ci e mai mult o idee de tocanita improvizata.

Pentru aceasta tocana aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 1 rosie, 1/2 de ardei rosu capia
- 1 morcov


- o bucata de carnat afumat semicrud
- 1 buc inima de porc
- seminte de chimen
Tocanita de cartofi simpla
- ghimbir
- marar
- 1 ou
- 1 lingura ulei
- apa cat cuprinde

Modul de preparare. Primul pas. Intr-o oala mai mare se pune uleiul la incins.

Rosia si ardeiul se spala cu apa rece, apoi se taie marunt si se pune la calit. Morcovul se spala, si se curata. Apoi se marunteste si se pune langa celelalte legume la calit.

Cartofii se curata de coaja si se spala bine sub un jet de apa rece. Apoi se taie bucati mai mari. Carnatii se feliaza. Inima de porc se curata de membrane si se taie cubulete.
Tocanita de cartofi cu carnati si inima de porc

Toate se pun peste legumele calita. Se toarna apa cat sa acopere mancarea si se lasa totul sa fiarba la foc mic timp de aprox 20 de minute.

Ghimbirul se curata de coaja si se pune in mancare impreuna cu semintele de chimen.

 Cand au fiert bine cartofii si inima de porc se adauga mararul si sare dupa preferinta si gust.
 La sfarsit se bate oul cu furculita si se adauga la mancare. Se lasa sa mai fiarba maxim 3 minute.

 Se ia de pe foc si se serveste imediat ce s-a racit.
Simplu si bun.
Pofta buna.